COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Έχεις δοκιμάσει να βάψεις τα πασχαλινά αυγά με σαντιγί; Να πώς θα το κάνεις


JTeam

28 Απριλίου 2024

Έχεις δοκιμάσει να βάψεις τα πασχαλινά αυγά με σαντιγί; Να πώς θα το κάνεις
pexels
Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με σαντιγί

Οι αγαπημένες μας διακοπές του χρόνου είναι προ των πυλών και δεν θα μπορούσαμε να είμαστε περισσότερο ενθουσιασμένοι. Το Πάσχα πλησιάζει και μαζί του έρχονται όλα τα αγαπημένα μας φαγητά.

Και αφού ούτως ή άλλως αγαπάμε τα πασχαλινά αυγά, ψάξαμε και βρήκαμε νέους τρόπους για να τα βάψουμε φέτος. Και ανακαλύψαμε ότι η σαντιγί μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στη βαφή των πασχαλινών αυγών…και πιστέψε μας η διαδικασία είναι πολύ διασκεδαστική. Και αν κατά λάθος γλύψεις τα δάχτυλα σου ενώ βάφεις τα αυγά δεν πειράζει αφού η σαντιγί είναι πεντανόστιμη.

Jenny.Gr
pexels

Πώς να βάψετε αυγά με σαντιγί

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι : Σαντιγί, ξύδι, αυγά και χρώμα ζαχαροπλαστικής σε τζελ. Ξεκινάμε μουλιάζοντας τα βραστά αυγά σε ξύδι για 5-10 λεπτά. Το ξύδι είναι απαραίτητο για να βοηθήσει τα χρώματα να μείνει στο κέλυφος. Μπορείτε να παραλείψετε αυτό το βήμα, αλλά τα χρώματά σας δεν θα είναι λαμπερά.

Στη συνέχεια στεγνώνουμε τα αυγά και τα αφήνουμε στην άκρη. Απλώνουμε τη σαντιγί, τη σαντιγί ομοιόμορφα σε Φόρμες για Cupcakes/Muffins, όσα είναι και τα αυγά που θέλουμε να βάψουμε. Χρησιμοποιώντας χρώμα ζαχαροπλαστικής, ρίχνουμε κουκκίδες πάνω από τη σαντιγί και ανακατεύουμε ελαφρά με ένα μαχαίρι. Βάζουμε καθένα από τα αυγά στις φόρμες, τα τυλίγουμε καλά με τη σαντιγί και τα αφήνουμε για 5-10 λεπτά.

Ύστερα τα σκουπίζουμε απλά με χαρτοπετσέτα. Μην ξεπλένετε κάτω από νερό γιατί η βαφή χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να σταθεροποιηθεί. Και τα αυγά είναι έτοιμα.

Καλό Πάσχα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.