COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Η πιο νόστιμη σπιτική μελιτζανοσαλάτα


JTeam

2 Μαΐου 2024

Η πιο νόστιμη σπιτική μελιτζανοσαλάτα
www.peramore-ciboinviaggio.com
Η μελιτζανοσαλάτα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της ελληνικής γαστρονομικής παράδοσης.

Η μελιτζανοσαλάτα είναι μια απόδειξη, πως με λίγα υλικά, μπορούμε να πετύχουμε πραγματικά θαύματα. Η μελιτζάνα είναι από τα πιο ευέλικτα λαχανικά για τις καλοκαιρινές συνταγές μας και μπορούμε να την κάνουμε από τουρσί μέχρι και ψητή. Είναι ο τέλειος μεζές για όσους νηστεύουν και όχι μόνο…Ας δούμε μαζί τη συνταγή.

Υλικά

750 γρ μελιτζάνες (περίπου 2 μέτριες-μεγάλες μελιτζάνες)

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο

1 κουταλιά της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος (μόνο τα φύλλα)

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1,5 κουταλιά της σούπας ξύδι

Για γεύση ντομάτες/πιπεριές κομμένες σε κύβους ( προαιρετικά)

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε στις ήδη πλυμένες μελιτζάνες, τις τοποθετούμε σε ένα ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος και τις ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά (είναι φυσιολογικό να αρχίσουν να σκουραίνουν εξωτερικά και να βουλιάζουν). Βγάζουμε τις μελιτζάνες από τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Ανοίγουμε τις μελιτζάνες και βγάζουμε καλά τη σάρκα με ένα κουτάλι και την αφήνουμε στην άκρη σε ένα μπολ. Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και το σκόρδο και τα προσθέτουμε στη μελιτζάνα μαζί με το λάδι, το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι.

Εάν θέλουμε προσθέτουμε κομμένη ντομάτα ή πιπεριά (το τελευταίο είναι καλύτερο αν είναι ψημένο) για γεύση, ανακατεύουμε ξανά, σκεπάζουμε και βάζουμε τη μελιτζανοσαλάτα στο ψυγείο για μερικές ώρες για να αρωματιστεί η μελιτζανοσαλάτα (κατά προτίμηση όλη τη νύχτα).

Πριν το σερβίρουμε, προσθέτουμε ελαιόλαδο, μερικές ελιές και άλλους κύβους ντομάτας/πιπεριάς.

Υ.Γ. Μπορείτε επίσης να ανακατέψετε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ, αλλά όσον αφορά τη συνοχή θα έχετε ένα πιο κρεμώδης μελιτζανοσαλάτα. Εμείς προτιμούμε την "ακατέργαστη" εκδοχή.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.