Τα σημερινά κεφτεδάκια δεν είναι ούτε τηγανητά ούτε ψητά, μαγειρεύονται απευθείας στο τηγάνι με λίγο λάδι και γίνονται λαχταριστά. Με λίγα λόγια, ένα πιάτο που πρέπει να τα απολαύσετε.
Υλικά
250 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
120 γρ ψωμί
1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
1 κουταλιά της σούπας τριμμένο πεκορίνο
500 γραμμάρια μανιτάρια
12 ντοματίνια (προαιρετικά)
Μαϊντανός
Ελαιόλαδο για γεύση
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 ποτήρι λευκό κρασί (προαιρετικά)
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε το ψωμί σε κομμάτια και το αφήνουμε να μαλακώσει στο νερό. Στη συνέχεια το στύβουμε καλά και το προσθέτουμε στον κιμά, το τυρί, το αυγό, τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά ζυμώνοντας με τα χέρια μας. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια.
Πλένουμε τα ντοματίνια και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το σκόρδο με λίγο λάδι και προσθέτουμε τα κεφτεδάκια, τα μανιτάρια σε φέτες και τα ντοματίνια, αλατίζουμε και μαγειρεύαμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 5 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το λευκό κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5-8 λεπτά. Προς το τέλος προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο πιπέρι.
Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.