COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Τρυφερές και πεντανόστιμες αγκινάρες γεμιστές


JTeam

19 Μαΐου 2024

Τρυφερές και πεντανόστιμες αγκινάρες γεμιστές
www.chiarapassion.com
Οι αγκινάρες γεμιστές είναι νόστιμο και πολύ εύκολο φαγητό.

Γεμιστές αγκινάρες ελαφριές και νόστιμες. Ένα πιάτο κατάλληλο για όλη την οικογένεια που μπορεί να σερβιριστεί ως ορεκτικό, κυρίως πιάτο ή συνοδευτικό.

Η παρασκευή τους είναι πολύ απλή. Η γέμιση βασίζεται σε τριμμένη φρυγανιά, τυρί, μαϊντανό, σκόρδο και αν σας αρέσει προτείνουμε να προσθέσετε και τριμμένο ξύσμα λεμονιού που ενισχύει τη γεύση. Χάρη στο αργό μαγείρεμα , το τελικό αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό . Αν θέλετε, μπορείτε επίσης να τις ετοιμάσετε από πριν και να τις ξαναζεσταίνετε στο σερβίρισμα.

Η ιδανική ποιότητα αγκινάρας για την προετοιμασία αυτής της συνταγής είναι αυτή χωρίς αγκάθια. Και τώρα διαβάστε τη συνταγή βήμα-βήμα και δοκιμάστε τις γεμιστές αγκινάρες, η απαλή και νόστιμη καρδιά τους θα σας ενθουσιάσει.

Υλικά

6 αγκινάρες

120 γρ. τριμμένη φρυγανιά

1 φέτα ψωμί μόνο ψίχα (ή άλλα 50 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά)

2-3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα συν ακόμη για το τελικό πασπάλισμα

1 σκελίδα σκόρδο

2 λεμόνια

Ελαιόλαδο για γεύση

Δυόσμο για γεύση (προαιρετικά)

1 ματσάκι φρέσκο ​​μαϊντανό

Jenny.Gr
www.chiarapassion.com

Εκτέλεση

Ξεκινάμε καθαρίζοντας τις αγκινάρες, αφαιρώντας τα πιο σκληρά εξωτερικά φύλλα μέχρι να φτάσουμε στα πιο τρυφερά. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τις άκρες της αγκινάρας περίπου στα 2 τρίτα προς τα πάνω. Καθαρίζουμε τη βάση με ένα μικρό μαχαίρι και ξεφλουδίζουμε το στέλεχος. Περνάμε το εξωτερικό μέρος με λεμόνι για να μην μαυρίσουν οι αγκινάρες από την οξείδωση. Κονταίνουμε λίγο τα κοτσάνια για να χωρέσουν στην κατσαρόλα. Τοποθετούμε τις αγκινάρες και το κομμένο μέρος του μίσχου σε ένα μπολ με νερό και λεμόνι.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την τριμμένη φρυγανιά, την παρμεζάνα, το ψωμί και το τριμμένο ξύσμα μισού λεμονιού. Προσθέτουμε επίσης ένα γενναιόδωρο ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό και δυόσμο και το σκόρδο ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε λίγο λάδι και μια πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Στραγγίζουμε τις αγκινάρες και ανοίγουμε καλά τα φύλλα για να χωρέσουν τη γέμιση. Βάζουμε μέσα σε κάθε αγκινάρα τη γέμιση πιέζοντας απαλά.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι και ζεσταίνουμε ελαφρά. Τοποθετούμε τις αγκινάρες ανάποδα, προσθέτουμε και τα κομμένα κοτσάνια. Μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε περίπου 1 ποτήρι νερό, μέχρι να φτάσει περίπου το 1/3 του ύψους και σκεπάζουμε με ένα καπάκι.

Μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε για περίπου 25-30 λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Ελέγχουμε με ένα μαχαίρι εάν είναι έτοιμες οι αγκινάρες. Ύστερα μαγειρεύουμε χωρίς καπάκι για λίγα λεπτά για να μειωθεί η σάλτσα. Σερβίρουμε τις γεμιστές αγκινάρες ζεστές με παρμεζάνα και τριμμένο ξύσμα λεμονιού.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.