COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Χορτοφαγικά κεφτεδάκια με υπέροχη σάλτσα γιαουρτιού


JTeam

21 Μαΐου 2024

Χορτοφαγικά κεφτεδάκια με υπέροχη σάλτσα γιαουρτιού
unsplash
Αυτά τα χορτοφαγικά κεφτεδάκια με σάλτσα γιαουρτιού είναι πραγματικά πεντανόστιμα

Τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια ήρθαν να σας ξετρελάνουν. Γρήγορα και λαχταριστά για όσους θέλουν να αποφύγουν το κρέας και όχι μόνο. Μια δόκιμη θα σας πείσει.

Υλικά

200 γρ φασολάκια βρασμένα

200 γρ βραστές πατάτες

20 τριμμένη παρμεζάνα

3 αυγά

2 αποξηραμένα μανιτάρια

1 ξεφλουδισμένη σκελίδα σκόρδο

1 κεσεδάκι γιαούρτι

Μαντζουράνα

Αλεύρι

Τριμμένη φρυγανιά

Αλάτι, πιπέρι

Ελαιόλαδο

Jenny.Gr
www.lacucinaitaliana.it, Foto: Danny Christensen

Εκτέλεση

Για αρχή ενυδατώνουνε τα μανιτάρια σε ζεστό νερό, στη συνέχεια τα στύβουμε και τα κοβουμε σε μικρά κομμάτια. Στη συνέχεια τα ανακατεύουμε με τα βρασμένα πράσινα φασόλια και το σκόρδο.

Πολτοποιούμε τις πατάτες και τις ανακατεύουμε με τα φασολάκια, προσθέτουμε 1 αυγό και την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.

Πλάθουμε περίπου τριάντα κεφτεδάκια. Τα περνάμε από το αλεύρι, μετά από τα 2 χτυπημένα αυγά και τέλος από την τριμμένη φρυγανιά. Ύστερα τα τηγανίζουμε, λίγα κάθε φορά, σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο, για περίπου 3 λεπτά.

Ανακατεύουμε το γιαούρτι με 1 κουταλιά της σούπας λάδι, αλάτι και πιπέρι και το αρωματίζουμε με φύλλα μαντζουράνας ή μέντα ή σχοινόπρασο κατά βούληση. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια ζεστά με τη σάλτσα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.