Τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια ήρθαν να σας ξετρελάνουν. Γρήγορα και λαχταριστά για όσους θέλουν να αποφύγουν το κρέας και όχι μόνο. Μια δόκιμη θα σας πείσει.
Υλικά
200 γρ φασολάκια βρασμένα
200 γρ βραστές πατάτες
20 τριμμένη παρμεζάνα
3 αυγά
2 αποξηραμένα μανιτάρια
1 ξεφλουδισμένη σκελίδα σκόρδο
1 κεσεδάκι γιαούρτι
Μαντζουράνα
Αλεύρι
Τριμμένη φρυγανιά
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Για αρχή ενυδατώνουνε τα μανιτάρια σε ζεστό νερό, στη συνέχεια τα στύβουμε και τα κοβουμε σε μικρά κομμάτια. Στη συνέχεια τα ανακατεύουμε με τα βρασμένα πράσινα φασόλια και το σκόρδο.
Πολτοποιούμε τις πατάτες και τις ανακατεύουμε με τα φασολάκια, προσθέτουμε 1 αυγό και την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
Πλάθουμε περίπου τριάντα κεφτεδάκια. Τα περνάμε από το αλεύρι, μετά από τα 2 χτυπημένα αυγά και τέλος από την τριμμένη φρυγανιά. Ύστερα τα τηγανίζουμε, λίγα κάθε φορά, σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο, για περίπου 3 λεπτά.
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με 1 κουταλιά της σούπας λάδι, αλάτι και πιπέρι και το αρωματίζουμε με φύλλα μαντζουράνας ή μέντα ή σχοινόπρασο κατά βούληση. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια ζεστά με τη σάλτσα.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.