COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Χορταστική σαλάτα με κοτόπουλο και αβοκάντο


JTeam

1 Ιουνίου 2024

Χορταστική σαλάτα με κοτόπουλο και αβοκάντο
www.chiarapassion.com
Η σαλάτα με κοτόπουλο και αβοκάντο είναι ένα θρεπτικό πιάτο που μπορεί να παρασκευαστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Είναι μια απλή συνταγή, ιδανική για ένα γρήγορο μεσημεριανό γεύμα. Αυτή η σαλάτα αποτελείται από ψητό κοτόπουλο, μαρούλι, ντομάτες, τα αγαπημένα σας αποξηραμένα φρούτα και στη συνέχεια μια νόστιμη σάλτσα από γιαούρτι που κάνει αμέσως τη σαλάτα ξεχωριστή και νόστιμη.

Για να γίνει αυτό το πιάτο πλήρες, συνοδεύστε το με μια μερίδα ρύζι μπασμάτι ή φρυγανισμένο ψωμί. Και τώρα διαβάστε τη συνταγή και δοκιμάστε την αμέσως.

Υλικά

400 γρ. στήθος κοτόπουλου

1 αβοκάντο

Ελαιόλαδο

1 λεμόνι

100 γρ. γιαούρτι

Αλάτι, πιπέρι

1 σκελίδα σκόρδο

Μαρούλι

200 γρ ντομάτες

Μια χούφτα από τα αγαπημένα σας αποξηραμένα φρούτα

Jenny.Gr
www.chiarapassion.com

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με 1 κουταλιά της σούπας λάδι, 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού, μια πρέζα αλάτι, πιπέρι και ψιλοκομμένο σκόρδο.

Καθαρίζουμε το αβοκάντο, αφαιρούμε το κεντρικό κουκούτσι και το κόβουμε σε κομμάτια, το βάζουμε σε ένα άλλο μπολ με τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού. Αυτό θα εμποδίσει το αβοκάντο να σκουρύνει όταν έρθει σε επαφή με τον αέρα και θα αναδείξει επίσης τη γεύση του.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και μαγειρεύουμε το κοτόπουλο, γυρίζοντάς το στη μέση του ψησίματος, μην το παραψήσετε για να μη στεγνώσει. Τέλος, αλατοπιπερώνουμε και το κόβουμε σε λωρίδες. Τοποθετούμε τη σαλάτα σε ένα μπολ, ρίχνουμε από πάνω το κοτόπουλο, τις φέτες αβοκάντο, το γιαούρτι και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.