COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Η μυστική συνταγή της γιαγιάς για την πιο νόστιμη σάλτσα ντομάτας


JTeam

2 Ιουνίου 2024

Η μυστική συνταγή της γιαγιάς για την πιο νόστιμη σάλτσα ντομάτας
https://cucinosano.it
Με 3 απλά βήματα μπορείτε να απολαύσετε φρέσκια σάλτσα ντομάτας όλο τον χρόνο, ακόμα και όταν δεν είναι πλέον στην εποχή τους οι ντομάτες.

Φτιάξτε μια νόστιμη και μυρωδάτη σπιτική σάλτσα ντομάτας και διατηρήστε τη για μεγάλο χρονικό διάστημα. Θα δώσει τέλεια νοστιμιά στο μαγείρεμα.

Υλικά

2 κιλά ώριμες ντομάτες

1 κρεμμύδι (ή σκόρδο) (προαιρετικά αν θέλετε «καρυκευμένο πουρέ»)

Ελαιόλαδο

Βασιλικός για γεύση

Αλάτι (προαιρετικό)

Πρώτη φάση η αποστείρωση

Γεμίστε μια κατσαρόλα τόσο μεγάλη ώστε να χωράει τα βάζα και αφήστε τη να βράσει. Σε αυτό το σημείο βυθίζουμε τα βάζα και τα αφήνουμε να βράσουν για τουλάχιστον είκοσι λεπτά. Για να μην χτυπήσουν το ένα το άλλο και σπάσουν ενώ βράζουν, προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε ένα πανί μέσα. Σε αυτό το σημείο επαναλάβετε τη διαδικασία με τα καπάκια και μόλις τελειώσετε αφήστε τα να στεγνώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Jenny.Gr
https://cucinosano.it

Διαδικασία

Επιλέξτε ώριμες ντομάτες και πλύντε τις με άφθονο νερό. Στη συνέχεια τις κόβουμε στη μέση και τις τοποθετούμε μέσα σε μια κατσαρόλα με νερό. Από τη στιγμή που θα αρχίσει να βράζει, αφήστε τις τέσσερα ή πέντε λεπτά, σε αυτή τη φάση μαγειρέματος οι ντομάτες θα χάσουν μέρος του νερού τους ( για να έχετε μια πιο πηχτή σάλτσα, μαγειρέψτε 2/3 λεπτά περισσότερο).

Στραγγίζουμε τις ντομάτες και τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και τις ξεφλουδίζουμε. Στη συνέχεια τις αλέθουμε και μόλις έχουμε τη σάλτσα, τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τις μαγειρεύουμε λίγο ακόμα, προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο, κρεμμύδι και βασιλικό ή αν προτιμάτε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και σκόρδο.

Τώρα που είναι έτοιμη η σάλτσα τη βάζουμε στα βάζα αφήνοντας λίγο χώρο και κλείνουμε καλά το καπάκι.

Αποστείρωση και συντήρηση

Χρησιμοποιούμε μια πολύ μεγάλη κατσαρόλα με ένα πανάκι μέσα και βάζουμε τα γεμάτα βάζα . Γεμίζουμε με νερό και βράζουμε είκοσι λεπτά. Τέλος, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα βάζα στο ζεστό νερό μέχρι να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.