Αν υπάρχει ένα ευέλικτο ψάρι που είναι κατάλληλο για πολλούς τύπους συνταγών , αυτό είναι ο σολομός. Νόστιμο, πλούσιο σε ωμέγα 3, μπορούμε να το απολαύσουμε σε αυτή την πανεύκολη συνταγή.
Το μαγείρεμα του σολομού στο ε air fryer είναι πολύ απλό και το αποτέλεσμα είναι πεντανίστιμο. Αν θέλουμε πιο χρυσαφένια και τραγανή την πέτσα, μπορούμε και να επιμηκύνουμε ελαφρώς τους χρόνους ψησίματος.
Με λίγα λόγια, η σημερινή συνταγή είναι πραγματικά εύκολη, γρήγορη και νόστιμη, ιδανική για δείπνο ή για το μεσημεριανό σας γεύμα. Θα θέλατε να το φτιάξουμε μαζί;
Υλικά
2 φέτες σολομός
2 κ.σ ελαιόλαδο
0,5 λεμόνι για τον χυμό
1 κουταλάκι του γλυκού μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
Σουσάμι
Εκτέλεση
Ας ξεκινήσουμε με τη σάλτσα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να αναμειχθούν καλά. Ύστερα αλείφουμε τις φέτες σολομού και απλώνουμε μια γενναιόδωρη ποσότητα σουσαμιού πάνω από τον κάθε σολομό.
Τοποθετούμε τις φέτες στο καλάθι του air fryer και μαγειρεύουμε στους 200°C για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.