COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

5 καλοκαιρινές σαλάτες με όσπρια για εκείνες τις μέρες που βαριέσαι να μαγειρέψεις


JTeam

12 Ιουνίου 2024

5 καλοκαιρινές σαλάτες με όσπρια για εκείνες τις μέρες που βαριέσαι να μαγειρέψεις
unsplash
5 σαλάτες με όσπρια για να δοκιμάσετε τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού

Καλοκαίρι: Καμία επιθυμία για μαγείρεμα. Θέλετε όμως να αποφύγετε τα επαναλαμβανόμενα μεσημεριανά γεύματα και δείπνα; Ας δοκιμάσουμε μια διαφορετική σαλάτα, ίσως σαλάτες με όσπρια. Πρωταγωνιστές γίνονται ο αρακάς, τα κουκιά, οι φακές, τα ρεβίθια ή τα φασόλια. Σε συνδυασμό με λαχανικά (ή φρούτα), τυριά, αρωματικά βότανα και πολλά άλλα, τα όσπρια κάνουν τις σαλάτες νόστιμες, χωρίς να θυσιάζουν τη φρεσκάδα. Εδώ είναι 5 ιδέες για να δοκιμάσετε.

Σαλάτα με φασόλια, αγγούρι, καρπούζι και φέτα

Μια πολύ απλή σαλάτα: Θα χρειαστείτε μια κονσέρβα λευκά φασόλια (μπορείτε να επιλέξετε αποξηραμένα αν θέλετε, αλλά η προετοιμασία διαρκεί περισσότερο), ένα αγγούρι που το ξεφλουδίζετε και να το κόβετε σε κύβους, μια φέτα καρπούζι όπου αφαιρείτε τα κουκούτσια και την κόβετε σε μικρά κομμάτια, και τη φέτα για να θρυμματιστεί πάνω στη σαλάτα. Προσθέστε ελαιόλαδο και αλάτι ή, αν προτιμάτε, μια βινεγκρέτ γιαουρτιού και μέντας και είστε έτοιμοι.

Ρεβυθοσαλάτα με κίτρινες και κόκκινες ντομάτες και σπανάκι

Ρεβύθια προβρασμένα και στραγγισμένα από το νερό τους, ντομάτες με διάφορα χρώματα που δίνουν χαρά στη σαλάτα, κομμένες σε φέτες. Φύλλα σπανακιού και, αν θέλετε να έχει μια επιπλέον πινελιά, προσθέστε μια κονσέρβα τόνου σε νερό. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και η σαλάτα είναι έτοιμη.

Jenny.Gr
unsplash

Σαλάτα με φακές, ελιές, τόνο και πιπεριές σε λάδι

Η σαλάτα αυτή είναι νόστιμη και πολύ γρήγορη και γίνεται με φακές (επίσης σε αυτή την περίπτωση είναι πιο γρήγορη αν τις έχετε ήδη σε κονσέρβα), μαύρες ελιές, ψητές πιπεριές σε λάδι και τόνο. Η φρέσκια πινελιά; Ντοματίνια κομμένα σε φέτες.

Σαλάτα με σπανάκι, ρεβίθια, αβοκάντο, πάπρικα, ντομάτες, κινόα, πατάτα και λάιμ

Αυτή η σαλάτα με ρεβίθια και πάπρικα είναι γκουρμέ. Παίρνουμε τα ήδη βρασμένα ρεβίθια, τους προσθέτουμε λάδι και πάπρικα και τα ψήνουμε στο τηγάνι ή στον αέρα για λίγα λεπτά. Παίρνουμε το σπανάκι, προσθέτουμε τα ρεβίθια, το αβοκάντο κομμένο σε φέτες, τις ντομάτες, την προβρασμένη κινόα και τη μαγειρεμένη και κομμένη πατάτα. Καρυκεύουμε το ξύσμα από ένα λάιμ.

Σαλάτα με φρέσκο ​​αρακά, κουία και βραστά αυγά

Μαγειρεύαμε τον αρακά και τα κουκιά. Προσθέτουμε τα δύο ολόκληρα βραστά αυγά και μερικούς κύβους παρμεζάνας. Ρίχνουμε ελαιόλαδο αναμεμειγμένο με ένα κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon και χυμό λεμονιού.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.