COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Υπέροχη μακαρονάδα με πέστο καρυδιού, μπρόκολο και λιαστές ντομάτες


JTeam

17 Ιουνίου 2024

Υπέροχη μακαρονάδα με πέστο καρυδιού, μπρόκολο και λιαστές ντομάτες
www.soniaperonaci.it
Μια μακαρονάδα που δεν θα θέλετε να τελειώσει…τόσο νόστιμη είναι.

Σήμερα σας προτείνουμε υπέροχο πιάτο ζυμαρικών μπρόκολο και πέστο καρυδιού και με την προσθήκη μιας πολύχρωμης και αλμυρής πινελιάς που δίνουν οι λιαστές ντομάτες. Το αποτέλεσμα είναι μια ευχάριστη συνταγή, που θα απολαύσετε την κάθε μπουκιά της.

Υλικά

415 γρ. ζυμαρικά

100 γρ. καρύδια

20 γρ. κουκουνάρι

70 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

1 σκελίδα σκόρδο

1 πρέζα αλάτι

Ελαιόλαδο

200 γρ. μπρόκολο

200 γρ

να δοκιμάσω

80 γρ. αποξηραμένες ντομάτες

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Εκτέλεση

Ζεταματίζουμε τα καρύδια για ένα λεπτό σε βραστό νερό, τα στραγγίζουμε και τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Μόλις κρυώσουν τα χτυπάμε στο μίξερ μαζί με το κουκουνάρι, την τριμμένη παρμεζάνα, μισή σκελίδα σκόρδο και μια πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε, ρίχνοντας σιγά σιγά το λάδι για να γίνει ένα λείο μείγμα.

Καθαρίζουμε το μπρόκολο, χωρίζοντας τις κορυφές από τα κοτσάνια. Σοτάρουμε τα πάντα σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι και μια σκελίδα σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε μια σταγόνα νερό και αφήνουμε να βράσουν για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά με καπάκι.

Εν τω μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε και κρατάμε λίγο νερό μαγειρέματος.

Βάζουμε το πέστο σε ένα τηγάνι και το αραιώνετε με λίγο νερό μαγειρέματος των ζυμαρικών. Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες και το μπρόκολο. Μετά από λίγο προσθέτουμε και τα ζυμαρικά απευθείας και τα αφήνουμε να αρωματίσουν για λίγες στιγμές. Και απολαμβάνουμε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.