Στη συνταγή το πολύ σύντομο μαγείρεμα του φρέσκου τόνου τον αφήνει ροζ και ζουμερό. Το κρεμμύδι , μαγειρεμένο με δύο διαφορετικούς τρόπους, γίνεται ένα πεντανόστιμο τραγανό συμπλήρωμα. Ας δούμε μαζί τη συνταγή.
Υλικά
900 γρ φιλέτο φρέσκου τόνου
500 γρ κρεμμύδια
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βάζουμε τον τόνο για λίγα σε μια κατσαρόλα γεμάτη με αλατισμένο νερό που βράζει. Στη συνέχει τον στραγγίζουμε και τον αφήνουμε να κρυώσει.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε πολύ λεπτές φέτες. Σοτάρουμε 300 γραμμάρια από αυτά σε λίγο λάδι, τους ρίχνουμε λίγο νερό, τα αλατίζουμε και τα βράζουμε για περίπου 20 λεπτά. Στη συνέχεια τα χτυπάμε με το μπλέντερ παίρνοντας μια σος. Τηγανίζουμε τα υπόλοιπα κρεμμύδια σε καυτό λάδι και τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Κόβουμε τον τόνο σε ροδέλες και σερβίρουμε με τα τηγανητά κρεμμύδια μαζί με τη σος.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.