COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Chicken parmesan στο air fryer: Η συνταγή για το πιο λαχταριστό πιάτο με κοτόπουλο


JTeam

25 Ιουνίου 2024

Chicken parmesan στο air fryer: Η συνταγή για το πιο λαχταριστό πιάτο με κοτόπουλο
www.lacucinaitaliana.it
Αυτή η συνταγή για Chicken parmesan στο air fryer είναι το τέλειο πιάτο για το βράδυ. Είναι το ίδιο τραγανό με το κλασικό, αν όχι πιο τραγανό.

Το chicken parmesan αποτελεί μια από τις δημοφιλέστερες συνταγές με κοτόπουλο παγκοσμίως. Στην Ελλάδα δεν είναι τόσο διαδεδομένο, όμως σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσετε. Και μετά θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά γιατί είναι πεντανόστιμο ...

Υλικά

4 φιλέτα κοτόπουλο καθαρισμένα

1/3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 μεγάλα αυγά

1 φλ. panko (ιαπωνική τριμμένη φρυγανιά διαθέσιμη στα σούπερ μάρκετ)

1/4 φλ. τριμμένη παρμεζάνα

1 κο. γλυκού αποξηραμένη ρίγανη

1/2 κ. γλυκού σκόνη σκόρδου

Φρεσκοκομμένος μαϊντανός, για γαρνίρισμα

Jenny.Gr
unsplash

Εκτέλεση

Τοποθετούμε το αλεύρι σε ένα μπολ προσθέτουμε αλάτι και λίγο πιπέρι. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά να ομογενοποιηθούν. Σε ένα τρίτο μπολ, συνδυάζουμε το panko, την παρμεζάνα, τη μοτσαρέλα, τη ρίγανη και τη σκόνη σκόρδου.

Αλευρώνουμε τα φιλέτα κοτόπουλο και στη συνέχεια τα βουτάμε στα αυγά, αφήνοντας να στάξει η περίσσεια και, τέλος, τα βουτάμε στο μείγμα panko, πιέζοντας απαλά για να κολλήσει και να έχουν καλυφθεί και όλες οι πλευρές καλά.

Τοποθετούμε τα φιλέτα κοτόπουλου στον κάδο του air fryer, ένα ή δυο κομμάτια τη φορά και ψήνουμε στους 200 βαθμούς, γυρίζοντας μια φορά, για 5 λεπτά ανά πλευρά, μέχρι να λιώσει και να ροδίσει το τυρί. Μοιράζουμε τα κοτόπουλα στα πιάτα και γαρνίρουμε με μαϊντανό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.