Υλικά
600 γρ. φτερούγες κοτόπουλου
Ελαιόλαδο
Αλάτι
2 αυγά
Ξύσμα από ένα λεμόνι και χυμό από μισό λεμόνι
Τριμμένη φρυγανιά
Μαϊντανός
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε φτερούγες κοτόπουλου αλατίζοντας τις από όλες τις πλευρές. Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι, το ξύσμα ενός λεμονιού, τον χυμό από μισό λεμόνι και χτυπάμε με ένα πιρούνι.
Βάζουμε τη φρυγανιά σε ένα μπολ και την ανακατεύουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Στη συνέχεια περνάμε τις φτερούγες κοτόπουλου πρώτα από το αυγό και μετά από την τριμμένη φρυγανιά. Ύστερα τις βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C για περίπου 45 λεπτά.
Μόλις ψηθούν οι φτερούγες κοτόπουλου, τις σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστές, συνοδευόμενες από μερικές φέτες λεμονιού.
Καλή απόλαυση
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.