Η διαδικασία για να φτιάξετε πατατοκροκέτες είναι πραγματικά πολύ απλή και πάνω από όλα γρήγορη, κυρίως εάν τις μαγειρέψετε στο air fryer. Το μαγείρεμα air fryer θα κάνει τις πατατοκροκέτες τόσο χρυσαφένιες και τραγανές που θα είναι ακόμα πιο νόστιμες από τις τηγανητές. Σε λίγα λεπτά θα έχουμε έτοιμες λαχταριστές κροκέτες που μόλις μπουν στο τραπέζι θα έχουν εξαφανιστεί στο λεπτό.
Με λίγα λόγια η επιτυχία είναι εγγυημένη. Ας ετοιμάσουμε λοιπόν μαζί τις πατατοκροκέτες στο air fryer.
Υλικά
600 γρ πατάτες βρασμένες
70 γρ τυρί τριμμένο
Mαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Μοτσαρέλα
Για το πανάρισμα
1 αυγό
Τριμμένη φρυγανιά
Εκτέλεση
Αφού βράσουμε και ξεφλουδίσουμε τις πατάτες, τις τοποθετούμε σε ένα μπολ, τις πολτοποιούμε και τις ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι, δημιουργώντας έναν ωραίο κρεμώδη πουρέ.
Προσθέτουμε στον πουρέ το αυγό, τον μαϊντανό και το τριμμένο τυρί, αλατίζουμε και ανακατεύουμε τα υλικά. Αρωματίζουμε με ξύσμα λεμονιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πάρουμε ένα πυκνό, στεγνό και μυρωδάτο μείγμα.
Τώρα πλάθουμε τις κροκέτες: Παίρνουμε λίγη ζύμη, την ισιώνουμε στην παλάμη και τοποθετούμε μέσα ένα μικρό κομμάτι μοτσαρέλα. Πλάθουμε τις κροκέτες σε σχήμα κυλίνδρου.
Μόλις τελειώσει όλη η ζύμη, πανάρουμε τις κροκέτες. Τις βουτάμε πρώτα στο χτυπημένο αυγό, και μετά στην τριμμένη φρυγανιά. Τοποθετούμε τις κροκέτες στον κάδος του air fryer, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τις αφήνουμε να ψηθούν στους 180°C για περίπου 15-20 λεπτά.
Οι μυρωδάτες και τραγανές πατατοκροκέτες είναι έτοιμες για σερβίρισμα.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.