Η σαλάτα Νισουάζ (Niçoise) είναι ένα τυπικό πιάτο της γαλλικής κουζίνας, ιδιαίτερα διαδεδομένο στη Νίκαια και γενικά στη Γαλλική Ριβιέρα. Είναι μια απλή και φρέσκια συνταγή που παρασκευάζεται με μαρούλι, ντομάτα, βραστά αυγά, γαύρο και ελιές. Ας δούμε μαζί τη συνταγή.
Υλικά
300 γρ. μαρούλι
4 αυγά
250 γρ. ντοματίνια
140 γρ. τόνος σε λάδι στραγγισμένος
100 γρ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
20 γρ. φιλέτα γαύρου σε λάδι
40 γρ. φρέσκο φρέσκο κρεμμυδάκι
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Πλένουμε το μαρούλι, το στεγνώνουμε και το κόβουμε σε κομμάτια. Καθαρίζουμε επίσης το φρέσκο κρεμμυδάκι, αφαιρώντας τις ρίζες και την εξωτερική φλούδα και το κόβουμε σε λεπτές φέτες. Κόβουμε τα ντοματίνια σε φέτες και ψιλοκόβουμε τα φιλέτα γαύρου. Τα μεταφέρουμε όλα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τις ελιές και τον τόνο σε λάδι και τα αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετούμε τα αυγά σε μια κατσαρόλα, τη γεμίζουμε με κρύο νερό και τα αφήνουμε στη φωτιά να μαγειρευτούν για 7 λεπτά από την αρχή του βρασμού. Στη συνέχεια τα μεταφέρουμε σε κρύο νερό για να σταματήσει το μαγείρεμα , τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε φέτες κατά μήκος.
Προσθέτουμε επίσης τα αυγά με τα υπόλοιπα υλικά, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
Η σαλάτα Νισουάζ είναι έτοιμη.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.