COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Αυτά τα Fajitas με κοτόπουλο έχουν μόνο 5 υλικά και είναι απίστευτα νόστιμα


JTeam

8 Αυγούστου 2024

Αυτά τα Fajitas με κοτόπουλο έχουν μόνο 5 υλικά και είναι απίστευτα νόστιμα
https://camillestyles.com
Το καλοκαίρι τα φαγητά πρέπει να είναι απλά και εύκολα, γι' αυτό μας αρέσει αυτή μεξικάνικη συνταγή που είναι γρήγορη στην προετοιμασία και πεντανόστιμη: fajitas με κοτόπουλο και με μόνο 5 υλικά.

Η αγαπημένη μας απάντηση στην ερώτηση «τι να μαγειρέψω απόψε;» είναι αυτά τα Fajitas με κοτόπουλο τα οποία είναι πανεύκολα και πεντανόστιμα.

Υλικά

1 κιλό στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς πέτσα ή φιλέτα, κομμένα σε κομμάτια

1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο, συν 2 κουταλιές της σούπας (μοιρασμένο)

Ξύσμα και χυμό από 3 λάιμ

1 κουταλια της σούπας σκόνη τσίλι

5 πιπεριές της επιλογής σας και 1 κρεμμύδι

Jenny.Gr
https://camillestyles.com

Εκτέλεση

Σε ένα ρηχό ταψί, βάζουμε ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο, χυμό και ξύσμα από τα λάιμ, 1 κουταλιά της σούπας τσίλι, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και μετά προσθέτουμε το κοτόπουλο. Αφήνουμε στην άκρη να μαριναριστεί το κρέας, όσο ετοιμάζουμε τα λαχανικά.

Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση κατά μήκος, αφαιρούμε το στέλεχος και τους σπόρους και τις κόβουμε σε φέτες. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι στη μέση και μετά σε φέτες.

Σε ένα ταψί ρίχνουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι με τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας λάδι, και μια μεγάλη πρέζα αλάτι και πιπέρι. Ύστερα προσθέτουμε το κοτόπουλο αφήνοντας την περίσσεια μαρινάδας στο μπολ. Μαγειρεύουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.

Ζεσταίνουμε τις τορτίγιες για περίπου 1 λεπτό ανά πλευρά και σερβίρουμε το κοτόπουλο και τα λαχανικά με τορτίγιες, γουακαμόλε, και κόλιανδρο. Και μια μαργαρίτα δεν θα έβλαπτε.

Καλή απόλαυση

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.