Ζουμερός σολομός με μέλι και τραγανή καρύδα - Ναι, είναι τόσο εθιστικό όσο ακούγεται
JTeam
20 Αυγούστου 2024
Αν σας αρέσει ο σολομός, τότε σίγουρα ψάχνετε τρόπους για να τον μαγειρέψετε διαφορετικά.
Ευτυχώς, όμως το νόστιμο φαγητό δεν χρειάζεται να είναι και περίπλοκο. Και αυτη συνταγή είναι η απόδειξη, αφού το γλυκό και πικάντικο γλάσο σε συνδυασμό με την τραγανή καρύδα αποδεικνύει ότι λίγα μόνο υλικά μπορούν να συναρπάσουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
Αυτό που πραγματικά κάνει αυτή τη συνταγή πεντανόστιμη είναι ότι όλα συνδυάζονται τέλεια και αυτό είναι πραγματικά εθιστικό.
Και φυσικά ο σημερινος σολομός είναι ένα αρκετά εύκολο πιάτο για τις πολυάσχολες νύχτες του Σεπτεμβρίου και αρκετά ξεχωριστό για να το σερβίρετε σε ένα δείπνο με φίλους
Υλικά
Για το ζεστό μέλι
1/4 φλιτζάνι σάλτσα sriracha
3/4 φλιτζάνι Μέλι
Για τον σολομό:
1 κιλό φιλέτο σολομού κομμένο σε κομμάτια
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Για την καρύδα
4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
1/2 πιπεριά jalapeno, κομμένη σε λεπτές φέτες
1/2 φλιτζάνι νιφάδες καρύδας χωρίς ζάχαρη
Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μικρό τηγάνι. Προσθέτουμε σκόρδο, την πιπεριά και τις νιφάδες καρύδας. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, μέχρι το σκόρδο και η καρύδα να χρυσίσουν, περίπου 5 λεπτά. Μεταφέρουμε σε ένα μικρό μπολ και προσθέστε μια πρέζα αλάτι.
Τοποθετούμε τον σολομό σε ένα ταψί. Αλείφουμε με ελαιόλαδο και μετά πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε για 4 λεπτά στους 180 βαθμούς. Όσο μαγειρεύεται ο σολομός, ανακατεύουμε τη σάλτσα sriracha με το μέλι σε ένα μικρό μπολ.
Βγάζουμε τον σολομό από τον φούρνο, τον αλείφουμε με λίγο ζεστό μέλι, στη συνέχεια τον αφήνουμε στον φούρνο και ψήνουμε για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει από πάνω και να ψηθεί σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
Σερβίρουμε τον σολομό με επιπλέον ζεστό μέλι από πάνω και, στη συνέχεια, προσθέτουμε την καρύδα και κόλιανδρο.
Καλή απόλαυση
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.