COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Υπέροχες πατάτες σε μπύρα


JTeam

25 Αυγούστου 2024

Υπέροχες πατάτες σε μπύρα
www.soniaperonaci.it
Ανάμεσα στις τροφές που μας προσφέρει η φύση, η πιο ευέλικτη, οικονομική και εύχρηστη είναι οι πατάτες; Επίσης μια συνταγή με πατάτες δεν απογοητεύει ποτέ και ανταποκρίνεται πάντα στο γούστο όλων.

Αυτή τη φορά λοιπόν σκεφτήκαμε να κάνουμε τι πατάτες ακόμη πιο λαχταριστές και να προσθέσουμε στη συνταγή μπύρα. Ναι, σωστά καταλάβατε: Μια εξαιρετική μπύρα στην οποία άφησαμε τις πατάτες να μαριναριστούν για να γίνουν νόστιμες και μυρωδάτες. Δοκιμάστε τις, συνοδεύοντάς τις ίσως με ένα νόστιμο κοτόπουλο και πείτε μας: Είμαστε σίγουροι ότι θα γλύφετε τα δάχτυλα σας.

Υλικά

1 κιλό πατάτες

1,5 λ μπύρα

Ελαιόλαδο για γεύση

Δεντρολίβανο 2 κλωναράκια ψιλοκομμένο

Αλάτι, πιπέρι

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Εκτέλεση

Για να ετοιμάσουμε τις πατάτες σε μπύρα, πλένουμε τις πατάτες καλά κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό, στη συνέχεια τις κόβουμε φέτες σε μπαστουνάκια, όλες λίγο πολύ στο ίδιο μέγεθος.

Τοποθετούμε τις κομμένες πατάτες σε ένα δοχείο με αεροστεγές καπάκι. Ρίχνουμε τη μπύρα σε ένα μπολ και προσθέστε το αλάτι, ανακατεύοντας για να διαλυθεί και στη συνέχεια σκεπάζουμε εντελώς τις πατάτες.

Κλείνουμε το δοχείο και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες. Αφού περάσει ο χρόνος που υποδεικνύεται, στραγγίζουμε τις πατάτες και τις στεγνώνουμε πολύ καλά με μια πετσέτα κουζίνας.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το δεντρολίβανο ψιλοκομμένο και λίγο πιπέρι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μίγμα στις πατάτες και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να μεταφερθεί ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια. Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες.

Βγάζουμε από τον φούρνο και απολαμβάνουμε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.