COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Υπέροχες μπουκίτσες πατάτας με μπέικον


JTeam

12 Αυγούστου 2024

Υπέροχες μπουκίτσες πατάτας με μπέικον
www.soniaperonaci.it
Οι μπουκιές πατάτας με μπέικον και γεμιστές με τυρί, είναι ένα πραγματικά γρήγορο πιάτο, εξαιρετικά νόστιμο και δεν πρέπει να λείπει από τα δείπνα με φίλους.

Η προετοιμασία της σημερινής συνταγής είναι πάρα πολύ αλλά ταυτόχρονα είναι και πεντανόσιμη. Φανταστείτε τις πατάτες τυλιγμένες με μια στρώση τραγανού μπέικον και γεμισμένες με λιωμένο τυρί… χρειάζεται πραγματικά να πούμε περισσότερα; Φυσικά το αποτέλεσμα θα εντυπωσιάσει τους πάντες.

Υλικά

12 πατάτες (περίπου 500 γρ.)

80 γρ. ένταμ

24 φέτες μπέικον 24 φέτες (περίπου 400 γρ)

Ελαιόλαδο για

Αλάτι, πιπέρι

2 κλωνάρια δεντρολίβανο

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Εκτέλεση

Πλένουμε τις πατάτες χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε, τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό και τις βράζουμε. Από όταν πάρουν βράση μετράμε περίπου 20 λεπτά και μετά τις τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα για να ελέγξουμε ότι έχουν ψηθεί, τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Μόλις κρυώσουν, κόβουμε τις πατάτες στη μέση κατά μήκος.

Κόβουμε επίσης το τυρί σε κομμάτια στο μέγεθος της πατάτας, θα χρησιμοποιηθεί για τη γέμιση. Αλατοπιπερώνουμε, μετά γεμίζουμε τοι ένα μισό της πατ’ατες με τυρί και κλείνουμε με το άλλο μισό.

Τυλίγουμε τις πατάτες με δύο φέτες μπέικον. Πρώτα τις τυλίγουμε σε ρολό κατά μήκος και μετά τις σφραγίζουμε με μια άλλη φέτα μπέικον τυλίγοντας την πιο κοντή πλευρά. Σφίγγουμε καλά τις φέτες μπέικον για να μην μετακινηθούν κατά το μαγείρεμα. Βάζουμε μερικές βελόνες δεντρολίβανου ανάμεσα στις φέτες μπέικον και τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα ταψί στρωμένο λαδόκολλα και τις περιχύνουμε με λίγο λάδι.

Ψήνουμε στον φούρνο στους 230 βαθμούς για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί καλά το μπέικον. Μόλις είναι έτοιμες, τις βγάζουμε από το φούρνο και απολαμβάνουμε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.