COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Ζουμερό κοτόπουλο με την πιο νόστιμη σάλτσα


JTeam

26 Αυγούστου 2024

Ζουμερό κοτόπουλο με την πιο νόστιμη σάλτσα
https://camillestyles.com
Η πιο ζουμερή συνταγή για το πιο αγαπημένο φαγητό, το κοτόπουλο.

Το κοτόπουλο με πέστο ελιάς και φασκόμηλου είναι από εκείνα τα φαγητά που θα τα φτιάχνετε, θα τα ξαναφτιάχνετε και δεν θα τα βαριέσετε ποτέ. Και όταν προσγειωθεί στο τραπέζι με την τραγανή του πέτσα και την πεντανόστιμη σάλτσα, δεν θα θέλετε να τελειώσει.

Υλικά

1 κοτόπουλο χωρίς τα κόκαλα

1 κλαδάκι φρέσκο ​​δεντρολίβανο

1/4 φλιτζάνι μούρα

2 κουτ. μαύρο πιπέρι

2 κουτ. αλάτι

5 φύλλα φρέσκο ​​φασκόμηλο

1/4 φλιτζάνι μαύρες ελιές ψημένες στον φούρνο

1/4 φλιτζάνι ξύσμα λεμονιού

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 σκελίδα φρέσκο ​​σκόρδο

Jenny.Gr
https://camillestyles.com

Εκτέλεση

Σε ένα γουδί ρίχνουμε όλα τα υλικά, κομμένα ελαφρά με ένα κοφτερό μαχαίρι. Ρίχνουμε λίγο από το ελαιόλαδο και αρχίζουμε να πολτοποιούμε όλα τα υλικά, μέχρι να έχουμε μια κρεμώδη σάλτσα «πέστο». Στη συνέχεια, την κρατάμε στο πλάι.

Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο πιάτο και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε την πέτσα του κοτόπουλου στο κάτω μέρος του τηγανιού.

Όταν η πέτσα γίνει πολύ τραγανή, αναποδογυρίζουμε το κοτόπουλο και το για 3-4 λεπτά ακόμη. Ύστερα βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και το ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά. Το κοτόπουλο είναι έτοιμο όταν το μπούτι δεν έχει υγρά και η πέτσα είναι πολύ τραγανή. Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια και το περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.