COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Αυτή η συνταγή για vegan κεφτεδάκια θα αναβαθμίσει τη μακαρονάδα σου


JTeam

6 Σεπτεμβρίου 2024

Αυτή η συνταγή για vegan κεφτεδάκια θα αναβαθμίσει τη μακαρονάδα σου
https://camillestyles.com
Η Παρασκευή χωρίς κρέας δεν είχε ποτέ τόσο καλή γεύση.

Εάν θέλετε να κάνετε αποτοξίνωση από το κρέας ή εάν δεν το τρώτε καθόλου τότε αυτά τα κεφτεδάκια είναι η πιο γευστική επιλογή που μπορείτε να κάνετε. Σίγουρα υπάρχουν πολλές χορτοφαγικές συνταγές, όμως πολλές από αυτές έχουν συστατικά που δεν μπορείτε καν να προφέρετε, επομένως αυτά τα vegan κεφτεδάκια θα σας λύσουν τα χέρια. Και φυσικά είναι τέλεια για να συνοδεύσουν τη μακαρονάδα σας.

Το καλύτερο από όλα; Μπορείτε να τα φτιάξετε εκ των προτέρων. Ψήστε τα ως μέρος της προετοιμασίας και φυλάξτε τα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο μέχρι να τα χρησιμοποιήσετε και θα είναι τέλεια. Ας δούμε μαζί τη συνταγή.

Υλικά

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 σκελίδα σκόρδο

200 γρ. μανιτάρια, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα

1 1/2 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας

3/4 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι

1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη

1 κονσέρβα φασόλια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα

1 χούφτα φύλλα βασιλικού

1/3 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά + 1/4 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Jenny.Gr
https://camillestyles.com

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Ύστερα προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο, για λίγα λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο, τα μανιτάρια ψιλοκομμένα, τη σάλτσα σόγιας, πιπέρι, αλάτι, το θυμάρι και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά, αφήνοντας τα μανιτάρια να καραμελώσουν ελαφρώς.

Ύστερα προσθέτουμε τα φασόλια στα μανιτάρια, μαγειρεύουμε για ακόμη ένα λεπτό. Μετά βγάζουμε από το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο βασιλικό και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς.

Σε ένα επεξεργαστή τροφίμων προσθέτουμε λίγο περισσότερο από τα 2/3 των μανιταριών μαζί με 1/3 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά και χτυπάμε τα υλικά μέχει να ενωθούν αλλά όχι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Θέλουμε να διατηρήσουμε λίγο από την υφή.

Ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα φασόλια σε ένα μπολ με το υπόλοιπο 1/3 των μανιταριών και το 1/4 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί. Παίρνουμε το μείγμα των μανιταριών και το πλάθουμε σε μπαλάκια. Τοποθετούμε τα μπαλάκια στο ταψί, θα πρέπει να έχουμε περίπου 16 κεφτεδάκια.

Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και μετά βάζουμε το ταψί στον φούρνο. Ψήνουμε για 20 λεπτά, στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε τα κεφτεδάκια και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά.

Βγάζουμε από τον φούρνο και ρίχνουμε τη σάλτσα της επιλογής μας ή τα φυλάμε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο και τα σερβίρουμε με ζυμαρικά όταν είναι έτοιμα.

Καλή απόλαυση

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.