Το να γνωρίζουμε πώς να καθαρίζουμε τα μανιτάρια με τον σωστό τρόπο είναι απαραίτητο, καθώς περιέχουν χώμα που σίγουρα δεν θέλουμε να βρούμε στα πιάτα μας.
Σε αυτόν τον σύντομο οδηγό θα σας δείξουμε λοιπόν πώς να καθαρίσετε τα μανιτάρια με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να αφαιρέσετε όλο το χώμα και τα μέρη που δεν χρειάζονται και κατά συνέπεια πώς να τα κόψετε για να είναι έτοιμα για μαγείρεμα. Γιατί όποια και αν είναι η συνταγή που θα επιλέξετε τα μανιτάρια ταιριάζουν τέλεια σχεδόν σε όλα τα πιάτα.
Πώς να καθαρίσετε τα μανιτάρια
Κόβουμε τη βάση του μίσχου του μανιταριού, αυτή με τα γήινα υπολείμματα.
Αφαιρέστε τυχόν κατεστραμμένα μέρη του μανιταριού κόβοντάς τα με ένα μικρό μαχαίρι, στη συνέχεια σκουπίστε με ένα υγρό πανί για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα βρωμιάς από τα μανιτάρια.
Τέλος κόψτε τα σε φέτες πάχους περίπου 3 χιλιοστών και είναι έτοιμα για μαγείρεμα.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.