COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πώς να μαγειρέψεις το τέλειο χοιρινό φιλέτο


JTeam

28 Σεπτεμβρίου 2024

Πώς να μαγειρέψεις το τέλειο χοιρινό φιλέτο
pexels
Όταν θέλουμε ένα εύκολο αλλά νόστιμο πιάτο με κρέας, το χοιρινό φιλέτο είναι από τις καλύτερες λύσεις.

Το χοιρινό φιλέτο είναι ένα νόστιμο αλλά άπαχο κομμάτι κρέας, το οποίο μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους: αρκεί να βρούμε τη σωστή συνταγή. Όταν το μαγειρεύουμε, όμως, πρέπει να είμαστε λίγο προσεκτικοί, γιατί ο λάθος τρόπος μαγειρέματος μπορεί να το κάνει στεγνό και άγευστο. Πάμε μαζί για να μάθουμε πώς να μαγειρέψουμε το χοιρινό φιλέτο.

Πώς να φτιάξετε χοιρινό φιλέτο σε τηγάνι

Το μαγείρεμα του χοιρινού φιλέτου σε τηγάνι είναι εύκολο και το αποτέλεσμα ικανοποιεί τους πάντες. Χρειάζεται λιγότερο από μισή ώρα μεταξύ της προετοιμασίας και του μαγειρέματος.: Πρέπει απλώς να αλατίσουμε τα φιλέτα του χοιρινού, να τα πανάρουμε με το αλεύρι και από τις δύο πλευρές και να ζεστάνουμε λίγο βούτυρο και λίγο λάδι στο τηγάνι .

Ύστερα σοτάρουμε τις φέτες από κάθε πλευρά , προσέχοντας να μην τις τρυπήσουμε. Είναι απαραίτητο κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος να βεβαιωθείτε ότι δεν παραμένουν ωμά μέρη. Μετά από περίπου 15 λεπτά το φιλέτο μας είναι έτοιμο. Ως συνοδευτικό, μπορούμε να ετοιμάσουμε πατάτες φούρνου ή ψητά λαχανικά .

Πώς να μαγειρέψετε χοιρινό φιλέτο πιπεράτο

Θέλουμε να μαγειρέψουμε χοιρινό φιλέτο σε φέτες και ψάχνουμε μια νόστιμη συνταγή; Εστιάζουμε σε ένα κλασικό πιάτο όπως το φιλέτο πιπεράτο. Η σάλτσα είναι νόστιμη και κάνει το κρέας αρκετά ζουμερό.

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με βούτυρο και τριμμένο πράσινο πιπέρι, γυρίζοντάς το και από τις δύο πλευρές. Μετά προσθέτουμε κονιάκ, την κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα και λίγο ακόμα πιπέρι. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για λίγα λεπτά ακόμα και τέλος απόλαμβάνουμε.

Χοιρινό φιλέτο με ροζ πιπέρι

Μια υπέροχη παραλλαγή είναι το χοιρινό φιλέτο με ροζ πιπέρι, το οποίο είναι ένα πολύ ελαφρύ πιάτο, αφού δεν χρειάζεστε κρέμα γάλακτος, ούτε καν μουστάρδα, το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγο αλεύρι και λευκό κρασί.

Jenny.Gr
www.fattoincasadabenedetta.it

Πώς να ετοιμάσετε χοιρινό φιλέτο με μέλι

Μπορεί να ακούγεται περίπλοκο, αλλά δεν είναι καθόλου. Πρέπει να χωρίσουμε το φιλέτο σε τέσσερα μέρη και να τυλίξουμε το καθένα σε μια φέτα μπέικον και μετά να τα δέσουμε με σπάγκο. Στη συνέχεια μαγειρεύουμε το κρέας σε ένα τηγάνι με βούτυρο, σκόρδο και δεντρολίβανο, διαφοροποιώντας την ένταση της φωτιάς. Μόλις ψηθεί, μοιράζουμε το μέλι απευθείας πάνω στο φιλέτο και το φέρνουμε στο τραπέζι.

Πώς να μαγειρέψετε χοιρινό φιλέτο στον φούρνο

Το χοιρινό φιλέτο στον φούρνο είναι ένα πιάτο που προετοιμάζεται για σημαντικές περιστάσεις, αλλά είναι πολύ εύκολο. Υπάρχει ένα σημαντικό βήμα για να είναι το κρέας τρυφερό και μαλακό και αυτό είναι το μαρινάρισμα σε ένα μείγμα από ελαιόλαδο και μπαχαρικά. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δεντρολίβανο και φασκόμηλο, αλλά και άλλα αρωματικά βότανα που μας αρέσουν.

Στη συνέχεια μεταφέρουμε το φιλέτο και τα αρώματα σε ένα δοχείο, ρίχνουμε δυο ποτήρια λευκό κρασί, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε όλα στο ψυγείο. Το μαρινάρισμα πρέπει να διαρκέσει τουλάχιστον 30-45 λεπτά , ακόμα καλύτερα αν το αφήσουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες.

Ύστερα τοποθετούμε το φιλέτο και τη μαρινάδα σε ένα ταψί και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C . Μαγειρεύουμε για περίπου 40 λεπτά, στη συνέχεια γυρίζουμε το φιλέτο από την άλλη πλευρά και μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά περίπου. Το βγάζουμε από τον φούρνο, περιμένουμε να κρυώσει λίγο και το κόβουμε σε φέτες για να το σερβίρουμε στο τραπέζι.

Φιλέτο χοιρινό σε κρούστα

Υπάρχει ένας άλλος τρόπος (ακόμα πιο θεαματικός) για να μαγειρέψετε το χοιρινό φιλέτο και αυτός είναι η συνταγή ψητού σε κρούστα . Φαίνεται σαν ένα πολύ περίπλοκο πιάτο, όμως στην πραγματικότητα χρειάζεται απλώς να οπλιστείτε με υπομονή και να αφήσετε στην άκρη τη βιασύνη. Επίσης σε αυτή την περίπτωση ξεκινάμε με τη μαρινάδα. Μια καλή ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε, εκτός από τα μπαχαρικά, μπύρα και σάλτσα μπάρμπεκιου.

Στη συνέχεια σοτάρουμε το κρέας σε ένα τηγάνι, το μεταφέρουμε σε ξύλο κοπής και το τυλίγουμε με μπέικον. Συνεχίζουμε καλύπτοντάς το με σφολιάτα και αλείφουμε την επιφάνεια με κρόκο αυγού και γάλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 35-40 λεπτά. Εναλλακτικά μπορούμε να το ετοιμάσουμε σαν φιλέτο Wellington , με μανιτάρια και αντικαθιστώντας το μοσχάρι με χοιρινό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.