COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πεντανόστιμα ρολάκια κολοκυθιού με τυρί και ζαμπόν


JTeam

9 Οκτωβρίου 2024

Πεντανόστιμα ρολάκια κολοκυθιού με τυρί και ζαμπόν
www.soniapaladini.it
Τα ρολάκια κολοκυθιού είναι μια απλή συνταγη, ιδανική για όσους αναζητούν ένα νόστιμο και γρήγορο πιάτο.

Ιδανικά για ένα οικογενειακό γεύμα ή ένα δείπνο με φίλους, αυτά τα ρολάκια κολοκυθιού μπορούν να σερβιριστούν τόσο ως ορεκτικό όσο και ως δεύτερο πιάτο, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Επιπλέον, αυτή η επιλογή προσφέρει μια δημιουργική εναλλακτική για το μαγείρεμα των κολοκυθιών, ένα λαχανικό πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα, καθιστώντας το κατάλληλο ακόμα και για παιδιά.

Ας δούμε μαζί τη συνταγή.

Υλικά

500 γραμμάρια κολοκυθάκια

100 γραμμάρια ζαμπόν σε φέτες

100 γραμμάρια τυρί προβολόνε

Ελαιόλαδο για γεύση

Τριμμένη φρυγανιά

Τριμμένη παρμεζάνα για γεύση

Αλάτι και πιπέρι

Jenny.Gr
www.soniapaladini.it

Εκτέλεση

Το πρώτο βήμα είναι να στρώσουμε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος, για να μην κολλήσουν τα ρολά στον πάτο κατά το μαγείρεμα. Στη συνέχεια, πρέπει να πλύνουμε τα κολοκυθάκια και να κόψουμε τις άκρες. Στη συνέχεια τα κόβουμε σε φέτες, κατά προτίμηση χρησιμοποιώντας ένα μαντολίνο κοπής. Αυτό το εργαλείο, στην πραγματικότητα, μας επιτρέπει να κάνουμε πολύ λεπτές φέτες, περίπου 5 mm. Οι φέτες κολοκυθιού που προκύπτουν πρέπει να τις περάσουμε με λάδι, πιπέρι και αλάτι και μετά να τις περάσουμε από την τριμμένη φρυγανιά και την παρμεζάνα.

Σε αυτό το σημείο τα μαγειρεύουμε στον φούρνο στους 200°C μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν ώστε να τυλίγονται εύκολα.

Ύστερα με τις φέτες κολοκυθιού σχηματίζουμε τα ρολά, βάζοντας λίγο ζαμπόν και λίγο προβολόνε σε κάθε φέτα, τυλίγοντας τες πάντα με προσοχή. Βάζουμε τα ρολάκια στο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο, για να μην χάσουν το σχήμα τους κατά το δεύτερο μαγείρεμα. Εναλλακτικά, μπορείτε να τα κλείσετε με οδοντογλυφίδες και να τις αφαιρέσετε πριν σερβίρετε το πιάτο στο τραπέζι.

Πριν ξαναβάλουμε τα κολοκυθάκια στον φούρνο, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμα λάδι και να τα πανάρουμε για ακόμη μια φορά, για να γίνουν όλα πιο τραγανά. Όταν λιώσει το τυρί και σχηματιστεί μια χρυσή κρούστα στην επιφάνεια, τότε τα ρολάκια θα είναι έτοιμα.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.