COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Φτιάχνουμε γεμιστά μανιτάρια στο air fryer


JTeam

14 Οκτωβρίου 2024

Φτιάχνουμε γεμιστά μανιτάρια στο air fryer
https://blog.giallozafferano.it
Όλη η ρουστίκ γεύση των μανιταριών σε συνδυασμό με την ευκολία και την ταχύτητα που μόνο οι συνταγές στο air fryer μπορούν να εγγυηθούν.

Τα γεμιστά μανιτάρια στο air fryerείναι ένα νόστιμο πιάτο που μπορούμε να ετοιμάσουμε σε πολλές εκδοχές. Με όλα τα πλεονεκτήματα των συνταγών του air fryer και τη ρουστίκ, φθινοπωρινή γεύση που μόνο τα μανιτάρια μπορούν να προσφέρουν, μέσα σε λίγη ώρα θα έχουμε έτοιμο ένα ευέλικτο και νόστιμο πιάτο.

Χάρη στη δυνατότητα διατήρησης της θερμότητας του air fryer, ο χρόνος μαγειρέματος μειώνεται στο μισό σε σύγκριση με τη συνταγή του φούρνου. Με αυτόν τον τρόπο, το πιάτο είναι κατάλληλο όχι μόνο για ειδικές περιστάσεις αλλά και για καθημερινό μαγείρεμα.

Υλικά

500 γρ. μανιτάρια

20 γρ. κάπαρη

40 γρ. αντζούγιες σε λάδι

30 γρ. ελιές

25 γρ. τριμμένο τυρί

1 σκελίδα σκόρδο

1 αυγό

2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά

Μαϊντανός για γεύση

Jenny.Gr
https://blog.giallozafferano.it

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια, αφαιρούμε τα κοτσάνια και κρατάμε τα καπάκια των μανιταριών στην άκρη. Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τα κοτσάνια. Επίσης ψιλοκόβουμε την κάπαρη και την προσθέτουμε σε ένα μπολ μαζί με τα κοτσάνια των μανιταριών.

Ψιλοκόβουμε τις αντζούγιες και τις προσθέτουμε στα υπόλοιπα ψιλοκομμένα υλικά. Τέλος, ψιλοκόβουμε τις ελιές και τις αδειάζουμε στο μπολ.

Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και το σκόρδο ψιλοκομμένο. Καρυκεύουμε με μαϊντανό και σπάμε το αυγό. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι καλά όλα τα υλικά. Προσθέστε λίγη τριμμένη φρυγανιά, ανακατεύοντας ξανά μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Γεμίζουμε τα καπάκια των μανιταριών με το μείγμα. Μόλις γεμιστούν, τα τοποθετούμε μέσα στο καλάθι του air fryer στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά και ρίχνουμε λίγο λάδι. Τέλος ψήνουμε στους 180°C για 15 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμα, σερβίρουμε τα γεμιστά μανιτάρια με λίγα φύλλα φρέσκιας μαντζουράνας.

Συμβουλή

Με την ίδια διαδικασία μπορείτε να ετοιμάσετε πολλές παραλλαγές αυτού του πιάτου. Μπορείτε να φτιάξετε μανιτάρια γεμιστά στο air fryer χρησιμοποιώντας κιμά για να εμπλουτίσετε τη γέμιση.

Ακόμα και το κέλυφος μπορεί να αλλάξει, όχι μόνο η γέμιση. Για παράδειγμα, μπορείτε να φτιάξετε γεμιστά μανιτάρια πορτομπέλο ή να επιλέξετε άλλες παραλλαγές που μπορούν να γεμιστούν εύκολα.

Αν περισσέψουν, τα βάζουμε στο ψυγείο καλά σκεπασμένα με μεμβράνη και τα ζεσταίνουμε για λίγα λεπτά πριν τα σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.