COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Ποπ κορν κοτόπουλου: Το τραγανό finger food που θα καταπλήξει τους πάντες


JTeam

16 Οκτωβρίου 2024

Ποπ κορν κοτόπουλου: Το τραγανό finger food που θα καταπλήξει τους πάντες
www.soniaperonaci.it
Το ποπ κορν κοτόπουλου είναι ένα νόστιμο και τραγανό finger food, τέλειο ως ως σνακ κατά τη διάρκεια ενός πάρτι ή ως φαγητού του καναπέ.

Αυτή η συνταγή συνδυάζει το ζουμερό στήθος κοτόπουλου με τις τραγανές νιφάδες καλαμποκιού, δημιουργώντας μια έκρηξη ακαταμάχητης γεύσης σε κάθε μπουκιά χάρη και στην προσθήκη καπνιστής πάπρικας στο πανάρισμα.

Η προετοιμασία είναι απλή και γρήγορη και το αποτέλεσμα θα κερδίσει τους πάντες χάρη στο μείγμα μπαχαρικών. Για βέλτιστη τραγανότητα είναι καλύτερα να απολαύσετε το ποπ κορν κοτόπουλου μόλις είναι έτοιμο, συνοδευόμενο ίσως από μια νόστιμη σάλτσα της επιλογής σας. Μάθετε πώς να τα ετοιμάσετε με λίγα απλά βήματα και φέρτε στο τραπέζι ένα πιάτο που θα ευχαριστήσει όλους.

Υλικά
600 γρ. ολόκληρο το στήθος κοτόπουλο 100 γρ. αλεύρι
10 γρ. καπνιστή πάπρικα
5 γρ. σκόρδο σε σκόνη
250 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
200 γρ. γάλα
2 αυγά
250 γρ. νιφάδες καλαμποκιού
Αλάτι
Για τηγάνισμα
1 λίτρο φιστικέλαιο

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Εκτέλεση

Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε κύβους 1 εκ. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το σκόρδο σε σκόνη και την πάπρικα. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα, το τριμμένο τυρί και μια πρέζα αλάτι.

Αλευρώνουμε τα κομμάτια κοτόπουλου στο μείγμα αλευριού και πάπρικας, μετά τα βουτάμε στο μείγμα αυγών που έχουμε ετοιμάσει και τέλος στις νιφάδες καλαμποκού που είναι θρυμματισμένες. Ύστερα τα τηγανίζουμε στο ζεστό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί, τα αλατίζουμε και τα σερβίρουμε ωραία και ζεστά.

Συμβουλές
Ανάμεσα στις σάλτσες που συνδυάζονται τέλεια με το ποπ κορν κοτόπουλου είναι η σάλτσα μπάρμπεκιου, η μαγιονέζα , η κέτσαπ, η μουστάρδα και η σάλτσα γιαουρτιού με βότανα. Αυτές οι σάλτσες ενισχύουν τη γεύση του κοτόπουλου και προσθέτουν μια επιπλέον νότα που κάνει το πιάτο ακόμα πιο ακαταμάχητο.

Μπορείτε να ψήσετε ποπ κορν κοτόπουλο στον φούρνο για μια πιο ελαφριά εκδοχή. Τοποθετούμε τα κομμάτια σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τα ψήνουμε στους 200°C για περίπου 20-25 λεπτά, γυρίζοντάς τα μέχρι τη μέση του ψησίματος για να ροδίσουν ομοιόμορφα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα έλαια με υψηλό σημείο καπνού, όπως ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο, αλλά το φυστικέλαιο είναι ιδανικό για την αντοχή του σε υψηλή θερμοκρασία και την ουδέτερη γεύση του.

Υπάρχουν πολλές παραλλαγές αυτής της συνταγής με τις οποίες μπορείτε να πειραματιστείτε. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στήθος γαλοπούλας αντί για κοτόπουλο ή να προσθέσετε διαφορετικά μπαχαρικά στο πανάρισμα, όπως κάρυ, κύμινο ή καυτερή πάπρικα, για μια πιο εξωτική πινελιά.

Το ποπ κορν κοτόπουλου είναι καλύτερο όταν τρώγεται φρεσκοτηγανισμένο, όταν είναι ζεστό και τραγανό. Ωστόσο, αν σας περισσέψει, μπορείτε να τα φυλάξετε στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο για 1-2 ημέρες. Για να το ξαναζεστάνετε, καλό είναι να χρησιμοποιήσετε τον φούρνο στους 180°C για περίπου 10 λεπτά, ώστε να γίνει ξανά τραγανό. Αποφύγετε να το ζεστάνετε στον φούρνο μικροκυμάτων, γιατί θα μαλακώσει.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.