COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

 Υπέροχη μακαρονάδα με κουνουπίδι και μπέικον


JTeam

18 Οκτωβρίου 2024

 Υπέροχη μακαρονάδα με κουνουπίδι και μπέικον
www.soniaperonaci.it
Η μακαρονάδα με κουνουπίδι και μπέικον είναι πεντανόστιμη και πολύ πολύ λαχταριστή.

Ένα απλό πιάτο αλλά γευστικά πολύ πλούσιο , στο οποίο η γεύση των ζυμαρικών συναντά την ουδέτερη γεύση του κουνουπιδιού και την ευχάριστη αλμυρή γεύση του μπέικον. Το αποτέλεσμα είναι μια ισορροπημένη και λαχταριστή συνταγή.

Υλικά
320 γρ κουνουπίδι
500 γρ. μπέικον
200 γρ. κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
Φρέσκια πιπεριά τσίλι
1 κουτ τριμμένο πεκορίνο
50 γρ. μαϊντανός
Αλάτι, πιπέρι

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε πρώτα το κρεμμύδι και το κόβουμε σε φέτες κατά μήκος. Καθαρίζουμε το κουνουπίδι αφαιρώντας τα φύλλα στη βάση και στη συνέχεια παίρνουμε τα μπουκέτα απλά χωρίζοντας τα μεγαλύτερα μέρη με τα χέρια ή κόβοντάς τα στη μέση.

Βράζουμε άφθονο αλατισμένο νερό σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το κουνουπίδι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει. Το στραγγίζουμε, το αφήνουμε στην άκρη και κρατάμρ και το νερό του μαγειρέματος: θα βράσουμε τα ζυμαρικά σε αυτό το νερό.

Κόβουμε το μπέικον σε κύβους και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το λίπος και να ροδίσει. Σε αυτό το σημείο αφαιρούμε το μπέικον από το τηγάνι και το κρατάμε στην άκρη αλλά αφήνουμε το μαγειρικό λίπος στο τηγάνι.

Προσθέτουμε στο τηγάνι το σκόρδο κομμένο στη μέση, το κρεμμύδι, την πιπεριά τσίλι και τα σοτάρουμε για περίπου 15 λεπτά, προσθέτοντας μερικές κουταλιές νερό από το κουνουπίδι για να μαλακώσει το κρεμμύδι.

Μόλις μαλακώσει το κρεμμύδι, προσθέτουμε το κουνουπίδι στο τηγάνι και πολτοποιήστε το μισό από με τα δόντια ενός πιρουνιού, προσθέτουμε επίσης το μπέικον και ανακατεύουμε για να αναμειχθούν οι γεύσεις.

Στο μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά στο νερό βρασμού του κουνουπιδιού, τα στραγγίζετε και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το τριμμένο πεκορίνο και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.