Αυτές οι φτερούγες κοτόπουλου με πορτοκάλι είναι πραγματικά πολύ νόστιμες και έχουν επίσης το πλεονέκτημα ότι είναι πολύ εύκολες στην προετοιμασία. Είναι ιδανικές για καθημερινό μαγείρεμα, αλλά και για αρχάριους. Με λίγα λόγια, μια συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε.
Υλικά
6 φτερούγες κοτόπουλου
2 πορτοκάλια
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι από κόκκινο κρασί
1 κλωνάρι θυμάρι
6 κλωναράκια δεντρολίβανο ( μικρά )
6 φέτες μπέικον
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Αρχικά, πλένουμε και τα στεγνώνουμε τις φτερούγες ταμπονάροντάς τις με χαρτί κουζίνας. Πλένουμε πολύ καλά ένα πορτοκάλι και το κόβουμε σε κομμάτια. Στύβουμε τον χυμό από το δεύτερο πορτοκάλι. Ρίχνουμε τον χυμό σε ένα μικρό μπολ, προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού κόκκινο ξύδι, το θυμάρι, μια πρέζα αλάτι και λίγο μαύρο πιπέρι και ανακατεύουμε τα πάντα με ένα πιρούνι. Βάζουμε επίσης τα κομμάτια από το άλλο πορτοκάλι στο μίγμα και το αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετούμε ένα κλωνάρι δεντρολίβανο στις φτερούγες κοτόπουλου και τις τυλίγουμε με μια φέτα μπέικον. Στη συνέχεια, τις αλείφουμε με λίγο λάδι. Τοποθετούμε τις φτερούγες μέσα σε ένα ταψί και τις ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου δεκαπέντε λεπτά, γυρίζοντάς τες συχνά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κομμάτια του πορτοκαλιού με όλο το χυμό τους και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά περίπου. Οι φτερούγες κοτόπουλου πρέπει να είναι χρυσοκάστανες. Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.