COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Chicken parmesan: Η συνταγή για το πιο λαχταριστό κοτόπουλο


JTeam

13 Νοεμβρίου 2024

Chicken parmesan: Η συνταγή για το πιο λαχταριστό κοτόπουλο
www.lacucinaitaliana.it, Foto: Davide Maestri
Το chicken parmesan αποτελεί μια από τις δημοφιλέστερες συνταγές με κοτόπουλο παγκοσμίως.

Αν βαρεθήκατε να τρώτε τα ίδια και τα ίδια, τότε αυτή η πανεύκολη και λαχταριστή συνταγή για chicken parmesan είναι η ιδανική επιλογή για να διευρύνετε το μαγειρικό σας ρεπερτόριο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να διαβάσετε τα υλικά και να τη φτιάξετε.

Υλικά
1 κιλό στήθος κοτόπουλου
1 λίτρο σάλτσα ντομάτας
200 γρ. τριμμένη φρυγανιά
200 γρ. μοτσαρέλα
125 γρ. αλεύρι
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
20 γρ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
3 αυγά
3 φρέσκια κρέμα γάλακτος
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Jenny.Gr
www.lacucinaitaliana.it, Foto: Davide Maestri

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε 3 μπολ: Ένα με το αλεύρι, ένα με τα αυγά χτυπημένα μαζί με την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και τον μισό ψιλοκομμένο μαϊντανό και ένα με τριμμένη φρυγανιά ανακατεμένη με τριμμένη παρμεζάνα. Περνάμε κάθε στήθος κοτόπουλου, και από τις δύο πλευρές, πρώτα στο αλεύρι, μετά στα αυγά και, τέλος, στη φρυγανιά.

Ζεσταίνουμε 125 γραμμάρια λάδι σε ένα τηγάνι μέχρι να ζεσταθεί πολύ και μαγειρεύουμε τα στήθη κοτόπουλου μέχρι να χρυσίσουν απαλά και από τις δύο πλευρές. Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Απλώνουμε 4 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας στον πάτο ενός ταψιού και στη συνέχεια τοποθετούμε από πάνω τα στήθη κοτόπουλου, ώστε να σχηματίσουν μια ενιαία στρώση και να επικαλύπτονται ελαφρώς. Τα περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και μετά προσθέτουμε τη μοτσαρέλα και τον υπόλοιπο μαϊντανό. Ψήνουμε στους 170°C στον φούρνο για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα η μοτσαρέλα. Βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε αμέσως.
Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.