Ποτέ μα ποτέ δεν θα μπορούσαμε να πούμε όχι σε μια καλή βελουτέ σούπα. Είτε πρόκειται για αγκινάρες, πράσα, πατάτες ή μωβ καρότα, η αίσθηση της απόλαυσης ενός ζεστού πιάτου είναι ανεκτίμητη. Κάθε εποχή, μάλιστα, έχει τα υλικά της, τα οποία μπορούν αστραπιαία να μετατραπούν σε φρέσκες και ευέλικτες βελούδινες σούπες, ιδανικές για κάθε περίσταση. Και σήμερα προστίθεται στη λίστα μας αυτή η υπέροχη σούπα με μπρόκολο, ρεβίθια και πράσο. Είναι απίστευτα νόστιμη.
Υλικά
500 γρ. μπρόκολο
200 γρ. πράσα (καθαρισμένα)
350 γρ. πατάτες (καθαρισμένες)
800 ml ζωμό λαχανικών (ξεφλουδισμένες)
Ελαιόλαδο
4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
130 γρ. ρεβίθια κονσέρβα
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε πρώτα το λευκό μέρος του πράσου σε λεπτά κομμάτια το σοτάρουμε στο τηγάνι με λίγο λάδι για τουλάχιστον 10 λεπτά, προσθέτοντας (αν χρειαστεί) μερικές κουταλιές της σούπας ζωμό λαχανικών. Ύστερα κόβουμε τις πατάτες σε κύβους και τις προσθέτουμε στο πράσο, ανακατεύουμε καλά και μετά προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών μέχρι να καλυφθούν εντελώς. Μαγειρεύουμε και στα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε το μπρόκολο ψιλοκομμένο, ρίχνοντας λίγο ακόμα ζωμό. Όταν ψηθεί το μπρόκολο, χτυπάμε όλα τα υλικά με το μπλέντερ και προσθέτουμε λίγο λάδι και αλάτι. Μεταφέρουμε τη σούπα σε μπολ προσθέτουμε κρέμα γάλακτος, μερικά φύτρα και τα ρεβίθια. Καλή απόλαυση.
Συμβουλές
- Αντί για κρέμα γάλακτος μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και απλό γιαούρτι
- Αν σας περισσέψει, μπορείτε να τη φυλάξετε για 2 μέρες το πολύ στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο. Μπορείτε επίσης να τη βάλετε στην κατάψυξη.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.