Tα Corn Dogs φέρνουν την ατμόσφαιρα του αμερικανικού street food στο σπίτι και είναι ιδανικά για μια διαφορετική βραδιά με φίλους. Είναι πραγματικά ακαταμάχητα, γιατί είναι τραγανά εξωτερικά και απαλά εσωτερικά. Τι ακριβώς είναι όμως; Δεν είναι τίποτα άλλο από τηγανητά λουκάνικα σε ξυλάκι για σουβλάκι, καλυμμένα με τραγανό κουρκούτι καλαμποκιού και τέλεια για να τα φάτε με τα χέρια σας σε όλες τις περιστάσεις.
Πώς να τα σερβίρετε: Τα corn dogs πρέπει να σερβίρονται ζεστά. Συνιστούμε να τα φέρετε στο τραπέζι μαζί με τις αγαπημένες σας συνοδευτικές σάλτσες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κλασική μαγιονέζα , ροζ μαγιονέζα και μουστάρδα , αλλά και η κέτσαπ είναι μια χαρά. Ελάτε να μάθουμε μαζί αναλυτικά πώς φτιάχνονται τα corn dogs.
Υλικά
Για το κουρκούτι
150 γρ. καλαμποκάλευρο
70 γρ. αλεύρι
5 γρ. σόδα μαγειρική
5 γρ πάπρικα
200 ml γάλα
1 αυγό
Για τα corn dogs
6 λουκάνικα για hot dog
Αλεύρι
Φυστικέλαιο
Εκτέλεση Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, την πάπρικα και το αλάτι. Προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Προσθέτουμε το αυγό και το ανακατεύουμε προσεκτικά. Μόλις αποκτήσουμε ένα ομοιογενές κουρκούτι, το κρατάμε στην άκρη.
Κόβουμε τα λουκάνικα στη μέση με ένα μαχαίρι και τα περνάμε σε ξύλο για σουβλάκι κατά μήκος από άκρη σε άκρη και τα πανάρουμε στο αλεύρι. Στη συνέχεια τα βουτάμε στο κουρκούτι. Φροντίζουμε να καλυφθούν καλά. Αφήνουμε να στάξει το περιττό κουρκούτι και στη συνέχεια τηγανίζουμε το καθένα για 3 -4 λεπτά σε άφθονο ζεστό λάδι, μέχρι να ροδίσουν. Προχωράμε έτσι για όλα λουκάνικα και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι. Σερβίρουμε τα corn dogs μας ζεστά και τα συνοδεύουμε με τις σάλτσες που μας αρέσουν.
Συμβουλή
Για τέλειο τηγάνισμα πρώτα απ’ όλα, όταν βουτάμε τα λουκάνικα στο κουρκούτι, αφήνουμε το περιττό κουρκούτι να φύγει. Όταν βάλουμε τα λουκάνικα να τηγανιστούν, ας φροντίσουμε να είναι ωραίο και ζεστό το λάδι και να αποφύγουμε να μαγειρεύουμε πολλά τη φορά για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού. Αν περισσέψουν, μπορούν να αποθηκευτούν σε αεροστεγές δοχείο τροφίμων και να ξαναζεσταθούν σε τηγάνι για λίγα λεπτά πριν τα σερβίρετε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.