Η παρασκευή ψωμιού μπορεί να είναι απίστευτα ευχάριστη και χαλαρωτική για πολλούς. Υπάρχει κάτι μαγικό στην προετοιμασία της ζύμης και είναι μια θεραπευτική πηγή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε στιγμές που όλα δείχνουν να πηγαίνουν στραβά. Και φυσικά μετά από αυτή τη συνταγή για το σπιτικό ψωμί με παπαρουνόσπορο το αποτέλεσμα είναι πάντα πολύ ικανοποιητικό. Ας δούμε μαζί πώς θα το φτιάξουμε.
Υλικά
500 γρ. αλεύρι για ψωμί
400 ml ζεστό νερό
3 γρ. μαγιά
3 κουταλιές της σούπας παπαρουνόσπορο
Αλάτι
Εκτέλεση
Ρίχνουμε το νερό σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη μαγιά, τη διαλύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι και τον παπαρουνόσπορο και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι για να αναμειχθούν τα υλικά. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά. Μετά από 15 λεπτά ξαναπαίρνουμε τη ζύμη και με μια σπάτουλα διπλώνουμε τις άκρες από έξω προς τα μέσα. Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία 2-3 φορές. Στη συνέχεια σκεπάζουμε ξανά με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει όλη τη νύχτα σε θερμοκρασία δωματίου.
Παίρνουμε ξανά τη ζύμη, την ανοίγουμε ελαφρά και τη διπλώνουμε σαν πορτοφόλι, κάνουμε μιάμιση στροφή δεξιόστροφα και επαναλαμβάνουμε τις διπλώσεις. Αναποδογυρίζουμε τη ζύμη ώστε να είναι οι πτυχές στο κάτω μέρος, της δίνουμε στρογγυλεμένο σχήμα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου μία ώρα. Τέλος ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250°C για 30 λεπτά, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 220 και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά. Αν παρατηρήσετε ότι η επιφάνεια παίρνει πολύ χρώμα, σκεπάστε με αλουμινόχαρτο. Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.