Το air fryer είναι η πιο διασκεδαστική συσκευή της κουζίνας, είτε λόγω της ευκολίας χρήσης της είτε γιατί μαγειρεύει τα πάντα μέσα σε λίγα λεπτά. Η χρήση του είναι απλή, αλλά για να μπορέσετε να μαγειρέψετε καλά, πρέπει να γνωρίζετε ορισμένα μικρά κόλπα
Για να μην «παίζει» η λαδόκολλα
Όταν μαγειρεύουμε κάτι σε λαδόκολλα στο air fryer υπάρχει ο κίνδυνος να κυματίζει και να καείτε όταν την αγγίξετε. Πώς να το διορθώσετε; Απλό: Τοποθετρείστε ένα ή δύο εντελώς ατσάλινα κουταλάκια του γλυκού στις άκρες του κάδου στη λαδόκολλα και έτσι θα αποτρέψετε να είναι σηκωμένη προς τα επάνω. Θυμηθείτε να τα αφαιρέσετε με ένα πανί μετά, γιατί θα είναι ζεστά.
Αποφύγετε τον καπνό όταν μαγειρεύετε
Όταν πρέπει να μαγειρέψετε ελαφρώς λιπαρά φαγητά όπως λουκάνικα και παϊδάκια , αν βάλετε λίγο νερό στον πάτο του κάδου, θα αποφύγετε να δημιουργηθεί καπνός ή να λερωθεί υπερβολικά το air fryer.
Μη γεμίζετε υπερβολικά τον κάδο
Για καλύτερο μαγείρεμα είναι απαραίτητο να μην γεμίσετε υπερβολικά τον κάδο του air fryer. . Με αυτόν τον τρόπο ο αέρας θα κυκλοφορήσει ακόμα πιο γρήγορα και θα μπορέσει το φαγητό να μαγειρευτεί ομοιόμορφα.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.