COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Η πιο ζουμερή χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα


JTeam

24 Δεκεμβρίου 2024

Η πιο ζουμερή χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα
Freepik
Η «βασίλισσα» του γιορτινού τραπεζιού, η γαλοπούλα σε μια συνταγή που θα ενθουσιάσει τους πάντες.

Δεν υπάρχει πιο χαρακτηριστικό φαγητό για το τραπέζι των Χριστουγέννων από τη γαλοπούλα. Γι αυτό και σήμερα σας έχουμε την πιο νόστιμη συνταγή για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας.

Υλικά
1 γαλοπούλα ολόκληρη
300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
250-500 γρ. κάστανα
1 χούφτα κουκουνάρια
1/2 φλ. ρύζι
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
15 αποξηραμένα δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
10 αποξηραμένα βερίκοκα
Σταφίδες
Μαϊντανός

Jenny.Gr
Freepik

Εκτέλεση
Ξεκινάμε και σοτάρουμε με ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον κιμά και τον σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το μαϊντανό, το κουκουνάρι, τις σταφίδες, τα κάστανα και το ρύζι. Πλένουμε καλά τη γαλοπούλα και την αλατίζουμε. Τη γεμίζουμε και κλείνουμε την κοιλιά της με οδοντογλυφίδες και στη συνέχεια δένουμε με σπάγκο τα μπούτια σταυρωτά. Την τοποθετούμε σε ταψί και γύρω γύρω βάζουμε πατάτες. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο αφήνοντας κενό επάνω από τη γαλοπούλα για να κυκλοφορεί αέρας κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Ψήνουμε στους 200°C υπολογίζοντας 1 ώρα για κάθε 1 κιλό γαλοπούλας, αλείφοντάς την κάθε τόσο με τα ζουμάκια που βγάζει. Σερβίρουμε με πατάτες και τα αποξηραμένα φρούτα. Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.