Η πληθωρική και αγαπημένη quiche Lorraine είναι μια τάρτα που έχει αγαπηθεί από τους πάντες και τη συναντάμε αρκετά συχνά στα γιορτινά τραπέζια. Πρόκειται για μια λαχταριστή τάρτα, που αποτελεί εξαιρετικό συνοδευτικό σε ένα τραπέζι ή το καλύτερο “πρώτο” πιάτο μαζί με μια πράσινη δροσερή σαλάτα. Και επειδή οι γιορτές των Χριστουγέννων αγαπούν τις πλούσιες γεύσεις, η σημερινή quiche Lorraine είναι ο,τι πρέπει για το εορταστικό τραπέζι σας.
Υλικά
Για τη βάση
250 γρ αλεύρι, 00
130 γρ βούτυρο κρύο
70 ml νερό, πολύ κρύο
4 γρ αλάτι
Για τη γέμιση
3 αυγά
150 γρ κρέμα γάλακτος φρέσκια
125 ml γάλα φρέσκο
100 γρ. τυρί, όπως γραβιέρα
200 γρ μπέικον κομμένο σε κύβους
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Για τη βάση: Ανακατεύουμε όλα τα κρύα υλικά μαζί με το μίξερ ή με το χέρι, σχηματίζουμε μια ζύμη, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Για τη γέμιση: Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ με μια πρέζα αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Τα χτυπάμε και προσθέτουμε το γάλα με την κρέμα. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο και το στρώνουμε στη φόρμα για τάρτες, τρυπάμε τον πάτο και απλώνουμε το μπέικον και το τυρί σε λωρίδες πάνω στη ζύμη. Ύστερα ρίχνουμε το μείγμα των αυγών από πάνω και ψήνουμε στον φούρνο στους 160 βαθμούς για περίπου 40/45 λεπτά μέχρι να έχει ωραίο και χρυσαφί χρώμα (στο μεσαίο προς χαμηλό μέρος του φούρνου). Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.