Σήμερα ετοιμάζουμε μια ελαφριά και πολύ νόστιμη συνταγή: Ρολάκια γαλοπούλας με μουστάρδα. Γίνονται σε πολύ λίγο χρόνο και το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει ευχάριστα. Ας δούμε μαζί τη συνταγή.
Υλικά
8 φέτες στήθος γαλοπούλας, λεπτές
8 φέτες ζαμπόν
8 φέτες τυρί καπνιστή σκαμόρτσα
1 καρότο
1 σκελίδα σκόρδο
Βούτυρο
1 ποτήρι λευκό κρασί
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
Κάρυ σε σκόνη
Αλάτι, πιπέρι
2 κουταλιές ζεστό νερό
Εκτέλεση
Απλώνουμε τις φέτες γαλοπούλας και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγη σκόνη κάρυ και, στη συνέχεια, προσθέτουμε μια φέτα ζαμπόν και μια φέτα καπνιστή σκαμόρτσα. Τυλίγουμε τη γαλοπούλα για να σχηματιστεί ένα ρολό και στη συνέχεια κλείνουμε τη με μια-δυο οδοντογλυφίδες. Τρίβουμε το καρότο και το βάζουμε σε ένα τηγάνι μαζί με ελαιόλαδο, μια σκελίδα σκόρδο και λίγο βούτυρο Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας και σοτάρουμε για λίγα δευτερόλεπτα και μετά προσθέτουμε τα ρολά και τα ροδίζουμε και από τις δύο πλευρές. Στη συνέχεια ρίχνουμε ένα ποτήρι λευκό κρασί και 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το κρασί. Ύστερα προσθέτουμε μια-δυο κουτάλες ζεστό νερό (ακόμα καλύτερα ζωμό λαχανικών) και καλύπτουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ακόμα. Καλή απόλαυση
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.