Η ρώσικη σαλάτα είναι ένα πιάτο που αποτελείται από λαχανικά, κυρίως καρότα, μπιζέλια, όσπρια, και πατάτα, τα οποία είναι πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες. Συχνά στη συνταγή προστίθενται αγγουράκια τουρσί και σάλτσες όπως μαγιονέζα , που αυξάνουν την περιεκτικότητα σε θερμίδες, καθώς και βραστά αυγά.
Από διατροφική άποψη, λόγω της ποικιλίας των συστατικών, η ρώσικη σαλάτα μπορεί σίγουρα να θεωρηθεί ένα πλήρες πιάτο. Όμως σήμερα θα σας αποκαλύψουμε 5 κόλπα για να φτιάξετε το η πιο υγιεινή ρωσική σαλάτα.
Πώς να φτιάξετε την πιο ελαφριά ρώσικη σαλάτα
Ετοιμάστε την με τα σωστά υλικά
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε για να μειώσετε τις θερμίδες και να κάνετε την ρώσικη σαλάτα πιο ελαφριά είναι να περιορίσετε την προσθήκη μαγιονέζας . Για μια ελαφριά εκδοχή μπορείτε να αντικαταστήσετε την τελευταία, για παράδειγμα, με μια σάλτσα με βάση το γιαούρτι, το λάδι, το λεμόνι, το σχοινόπρασο, το πιπέρι και μια πρέζα αλάτι.
Βάλτε πολλά λαχανικά
Τα λαχανικά είναι πολύ πλούσια σε φυτικές ίνες που επιβραδύνουν την πέψη. Για το λόγο αυτό είναι καλύτερα να προσθέσετε αρκετά. Τα λαχανικά πρέπει επίσης να μαγειρευτούν al dente και να κρυώσουν, ώστε να διατηρήσουν τη συνοχή τους.
Ταιριάξτε την σωστά
Η περιεκτικότητα σε λιπαρά είναι κυρίαρχη στη ρώσικη σαλάτα λόγω της μαγιονέζας, επομένως θα ήταν καλύτερα να αποφύγετε τον συνδυασμό της με άλλες λιπαρές τροφές.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.