COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πεντανόστιμο ριζότο με μανταρίνια και γκρέιπφρουτ


JTeam

8 Ιανουαρίου 2025

Πεντανόστιμο ριζότο με μανταρίνια και γκρέιπφρουτ
www.lacucinaitaliana.it, Foto: Riccardo Lettieri
Η γλυκιά και πικρή φρεσκάδα των μανταρινιών και του γκρέιπφρουτ χαρακτηρίζει αυτό το ριζότο και μας εκπλήσσει με όλες αυτές τις νέες γεύσεις, χρώματα και υφές.

Αν σας αρέσει να πειραματίζεστε με νέες γεύσεις τότε δοκιμάστε τη συνταγή για αυτό το ριζότο με μανταρίνι και γκρέιπφρουτ. Είναι ένα τέλειο πιάτο για τον χειμώνα, μια εναλλακτική λύση στο κλασικό ριζότο. Με αυτή τη συνταγή το ριζότο ζωντανεύει με νέα χρώματα, γεύσεις και υφές χάρη στη γλυκιά και πικρή φρεσκάδα των μανταρινιών και του γκρέιπφρουτ. Η τελική προσθήκη από τις φλούδες του μανταρινιού θα κάνει το πιάτο ακόμα πιο ενδιαφέρον. Ας δούμε μαζί τη συνταγή.

Υλικά
250 γρ. ρύζι για ριζότο
2 μανταρίνια
1 γκρέιπφρουτ.
1 κρεμμύδι
Ζωμό λαχανικών
Τριμμένη παρμεζάνα
Ελαιόλαδο
Βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι

Jenny.Gr
www.lacucinaitaliana.it, Foto: Riccardo Lettieri

Εκτέλεση
Για αρχή παίρνουμε το τριμμένο ξύσμα των εσπεριδοειδών με τη βοήθεια ενός τρίφτη και το βάζουμε για 2 λεπτά σε βραστό νερό. Ύστερά το στραγγίζουμε και το αφήνουμε να στεγνώσει. Αν θέλουμε ξεφλουδίζουμε το ένα μανταρίνι και κρατάμε τη φλούδες στην άκρη.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε απαλά σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι. Προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε για 1 λεπτό και στη συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό από το γκρέιπφρουτ και από το 1 μανταρίνι. Μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, προσθέτοντας σταδιακά τον ζωμό λαχανικών και ανακατεύοντας συνέχεια. Τέλος προσθέτουμε 60 γρ. βούτυρο και 80 γρ. τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε αμέσως, συμπληρώνοντας με λίγο ξύσμα και κομμάτια μανταρινιού.

Οι φλούδες των εσπεριδοειδών που έχουν απομείνει μπορούν να αποθηκευτούν στην κατάψυξη, σε σακούλα. Θα σας φανούν χρήσιμες για τα επιδόρπια, τα αλμυρά πιάτα και τα ποτά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.