COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Κοτόπουλο cacciatore: Μια ιταλική comfort συνταγή που θα λατρέψεις


JTeam

3 Φεβρουαρίου 2025

Κοτόπουλο cacciatore: Μια ιταλική comfort συνταγή που θα λατρέψεις
www.lacucinaitaliana.it
Το κοτόπουλο cacciatore είναι μια τυπική συνταγή της Τοσκάνης. Ένα απλό και νόστιμο πιάτο της ιταλικής κουζίνας ιδανικό για όλη την οικογένεια.

Το κοτόπουλο cacciatore είναι μια πανεύκολη, γνήσια και γευστική συνταγή, που έχει αμέτρητες παραλλαγές, σε λευκό χωρίς ντομάτα, με προσθήκη ελιών ή γαύρου και κάπαρης. Η σημερινή συνατγή που σας προτείνουμε είναι πολύ απλή και θα έχετε ένα ζουμερό και νόστιμο κοτόπουλο cacciatore.

Υλικά
1,5 κιλό κοτόπουλο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 μικρό καρότο
1 κοτσάνι σέλινου
400 γρ ντομάτες καθαρισμένες
1 ποτήρι ξηρό λευκό ή κόκκινο κρασί
Ελαιόλαδο
2-3 σκελίδες σκόρδο
Δενδρολίβανο
Φασκόμηλο
Αλάτι, πιπέρι

Jenny.Gr
www.lacucinaitaliana.it

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαρύ πάτο ζεσταίνουμε λίγο λάδι και προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τις ολόκληρες σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένο δεντρολίβανο και φασκόμηλο. Γυρίζουμε κατά διαστήματα το κοτόπουλο να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί, το αφήνουμε να εξατμιστεί, προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες, το καρότο και το σέλινο κομμένα σε μικρά κομμάτια και τις ντομάτες καθαρισμένες και χοντροκομμένες.

Μαγειρεύουμε χωρίς καπάκι για 5 λεπτά, στη συνέχεια σκεπάζουμε με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 40 λεπτά χωρίς να ανακατεύουμε. Αφαιρούμε το καπάκι και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 5 λεπτά μέχρι να πήξει λίγο η σάλτσα και το κοτόπουλο να ψηθεί και να είναι πολύ τρυφερό. Αφήνουμε το να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.