![Κρεμώδης σούπα γλυκοπατάτας με κατσικίσιο τυρί και σπιτικά kale chips](/sites/default/files/public/styles/article_1025x1025/public/2025-02/top-view-bowl-with-pumpkin-soup.jpg?itok=BRgjPzYh)
Ετοιμαστείτε για μια έκρηξη γεύσεων και υφών με αυτήν την κρεμώδη σούπα: Η γλυκύτητα της γλυκοπατάτας και η φρεσκάδα του κατσικίσιου τυριού συνδυάζονται με την τραγανότητα των kale chips . Ολοκληρώστε τη συνταγή με κύμινο και καρύδια και ζεστάνετε τα χειμωνιάτικα βράδια σας με αυτό το πιάτο.
Υλικά
1 κιλό γλυκοπατάτες
1 κρεμμύδι
4 φύλλα kale
100 γραμμάρια φρέσκο κατσικίσιο τυρί
150 ml μαγειρικής κρέμας σόγιας
30 γραμμάρια καρυδόψιχα (ή άλλα αποξηραμένα φρούτα)
1-2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο (ή μερικές πρέζες μοσχοκάρυδο)
Αλάτι και πιπέρι
700 ml νερό
Ελαιόλαδο
![Jenny.Gr](/sites/default/files/public/styles/editor_scale/public/2025-02/top-view-pumpkin-soup-autumn-food-concept.jpg?itok=Uqp80-eX)
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και τις γλυκοπατάτες. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και κόβουμε τις γλυκοπατάτες σε κύβους. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο για 3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη γλυκοπατάτα. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το κύμινο και μετά σκεπάζουμε με νερό. Αφήνουμε να βράσει για περίπου 20 λεπτά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 140°C. Πλένουμε και στεγνώνουμε το kale. Αφαιρούμε το στέλεχος και ψιλοκόβουμε τα φύλλα. Τα βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε λίγο κύμινο. Ανακατεύουμε καλά ώστε τα φύλλα να αλειφθούν καλά με το ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 10 λεπτά.
Ανακατεύουμε τα λαχανικά, που έχουν βράσει, με ένα μπλέντερ. Προσθέτουμε την κρέμα και αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε τη σούπα με θρυμματισμένο φρέσκο κατσικίσιο τυρί, τα kale chips και την καρυδόψιχα και απολαμβάνουμε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.