
Η ρώσικη σαλάτα ημιουργήθηκε από τον Γάλλο σεφ Lucien Olivier, ο οποίος το 1860 άνοιξε στη Μόσχα ένα πολυτελές εστιατόριο. Από όλα τα φαγητά που σέρβιρε ο κόσμος λάτρεψε τη σαλάτα του, η οποία ήταν ένα μείγμα από ακριβά υλικά, όπως κρεατικά, κυνήγι, αστακός, χαβιάρι και λαχανικά, ανακατεμένα με μια ακαταμάχητη σάλτσα που έμοιαζε με μαγιονέζα. Βέβαια εκείνη την εποχή λίγοι είχαν το προνόμιο να τη γευτούν. Με τα χρόνια όμως πήρε την εκλαϊκευμένη μορφή της και έγινε μία από τις πιο αγαπημένες σαλάτες των Ρώσων. Στην Ελλάδα είναι από τις πιο δημοφιλείς σαλάτες και συνοδεύει τέλεια και το κρέας και το ψάρι.

Υλικά
250 γρ πατάτες
250 γρ καρότα
150 γρ αρακάς
2 βραστά αυγά
1 κονσέρβα τόνο σε λάδι
500 γρ μαγιονέζα
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια και τα μαγειρεύουμε στον ατμό για να μην χάσουν τη γεύση τους. Αφού ετοιμάσουμε τα λαχανικά, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ενώνουμε σε ένα μπολ με τα δύο βραστά αυγά κομμένα σε μικρά κομμάτια και μια κονσέρβα τόνου. Τέλος προσθέσουμε τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες πριν σερβίρουμε για να πάρει τη γεύση, ακόμα καλύτερα την προηγούμενη μέρα.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.