
Οι πρωταγωνιστές αυτής της πίτας είναι οι πατάτες και τα κρεμμύδια για έναν συνδυασμό που δεν απογοητεύει ποτέ. Μια αλμυρή πίτα με κλασικές και διαχρονικές γεύσεις, για μένα αληθινό comfort food...Μάλιστα ετοιμάζεται μέσα σε λίγα λεπτά και το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο. Ας δούμε μαζί τη συνταγή.
Υλικά
1 κιλό πατάτες
1 κρεμμύδι
1 αυγό
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο για γεύση
Για τη ζύμη με κρούστα:
150 γρ αλεύρι ολικής αλέσεως
70 γρ νερό
20 γρ ελαιόλαδο
1 αυγό
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση
Αρχικά ετοιμάζουμε τη ζύμη: Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το νερό και μια πρέζα αλάτι και ζυμώνουμε με τα χέρια. Το αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι μια ελαστική και μάλλον απαλή ζύμη, την οποία αφήνουμε ν ξεκουραστεί σκεπασμένη για είκοσι λεπτά. Όσο ξεκουράζεται η ζύμη, ετοιμάζουμε τη γέμιση: Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις πατάτες και τις μαγειρεύουμε σε αλατισμένο νερό. Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε κυβάκια. Το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
Μόλις είναι έτοιμες οι πατάτες τις πολτοποιούμε τις πατάτες και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αυγό. Ανακατεύουμε όλα μαζί και αλατοπιπερώνουμε. Ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη και τη βάζουμε σε ένα ταψί αλειμμένο ελαφρά με ελαιόλαδο. Απλώνουμε τη γέμιση πατάτας, διπλώνουμε τις άκρες και μετά προσθέτουμε λίγη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο για γεύση σε όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 45/50 λεπτά. Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.