
Αυτή την εποχή μας αρέσει να βρισκόμαστε στην κουζίνα ετοιμάζοντας ζουμερά και παραδοσιακά πιάτα. Επίσης λατρεύουμε ό,τι είναι comfort food... Πάμε λοιπόν να ετοιμάσουμε κεφτεδάκια, όπως τα έφτιαχνε η γιαγιά μας.
Υλικά
600 γρ. κιμά (300 γρ. μοσχαρίσιο κρέας, 300 γρ. χοιρινό)
1 αυγό
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
25 γρ αλεύρι πατάτας
400 γρ σάλτσα ντομάτας
Κορν φλάουρ για γεύση
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά με το αυγό , το αλεύρι πατάτας και αλατοπιπερώνουμε. Με τα χέρια μας, σχηματίζουμε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα περνάμε από κορν φλάουρ. Στη συνέχεια τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια στο τηγάνι με λίγο λάδι για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Ξεχωριστά, σοτάρουμε το χοντροκομμένο κρεμμύδι, το αφήνουμε να μαραθεί, προσθέτοντας επίσης δύο σκελίδες σκόρδο για γεύση. Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και τη σάλτσα ντομάτας. Μαγειρεύουμε τα κεφτεδάκια στη σάλτσα με το καπάκι για μιάμιση ώρα περίπου ανάλογα με το μέγεθός τους. Τα σερβίρετε ζεστά με φέτες χωριάτικο ψωμί. Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.