
Σήμερα, όλοι συμφωνούν ότι η σπατάλη πρέπει να καταπολεμηθεί όχι μόνο για οικονομικούς λόγους αλλά και για λόγους ηθικής. Τα περισσεύματα των τροφίμων, η διαχείριση και η αξιοποίησή τους βρίσκονται στο επίκεντρο μιας νέας κουλτούρας ανακύκλωσης που προσπαθεί να διαδοθεί και να αντισταθεί στην κουλτούρα της σπατάλης. Με απλά λόγια το φαγητό πρέπει να το σεβόμαστε και να μην το πετάμε.
Και όσο κι ας μην το πιστεύουμε από τα περισσεύματα των τροφίμων μπορεί να γεννηθούν νόστιμες και απλές συνταγές. Εξάλλου στην κουζίνα δεν χρειάζονται εξαιρετικά υλικά για να φτιάξουμε ένα υπέροχο πιάτο. Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε ψωμοκεφτέδες. Αυτά τα κεφτεδάκια είναι αφοπλιστικά απλά και, στην περίπτωση αυτή, το κρέας είναι το ψωμί. Με λίγα υλικά, που ο καθένας μας έχει πάντα στο σπίτι, θα ετοιμάσουμε αυτά τα κεφτεδάκια που θα τα αγαπήσετε με την πρώτη μπουκιά. Εδώ είναι η συνταγή για εσάς.

Υλικά
250 γρ μπαγιάτικο ψωμί
2 αυγά
100 γρ. τριμμένο παρμεζάνα
1 φλιτζάνι γάλα
Πιπέρι
Λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε το ψωμί στο γάλα για αρκετή ώρα ώστε να μαλακώσει. Στη συνέχεια το στύβουμε με τα χέρια μας και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύοθμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια. Ζεσταίνουμε το λάδι για το τηγάνισμα σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια γυρίζοντάς τα μια φορά μόλις ροδίσουν. Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.