COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Ρολά γαλοπούλας με τυρί, μπέικον και φασκόμηλο


JTeam

25 Απριλίου 2025

Ρολά γαλοπούλας με τυρί, μπέικον και φασκόμηλο
www.soniaperonaci.it
Λατρεύουμε τα ρολά γαλοπούλας. Είναι ιδανικά για κάθε περίσταση, αγαπιούνται τόσο από ενήλικες όσο και από τα παιδιά και μπορούν να προετοιμαστούν σε χρόνο μηδέν.

Και μιλώντας για το κρέας γαλοπούλας, πρέπει να ξέρετε ότι τα λευκά κρέατα συνεχίζουν να είναι τα αγαπημένα των περισσότερων, τόσο για τα θρεπτικά τους χαρακτηριστικά που τα καθιστούν ιδανικά για μια ισορροπημένη διατροφή όσο και για την εξαιρετική τους ευελιξία στην κουζίνα: Είναι στην πραγματικότητα εξαιρετικά για πρώτα πιάτα, δεύτερα πιάτα και ορεκτικά. Μάλιστα η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ο τρίτος μεγαλύτερος παραγωγός κρέατος πουλερικών στον κόσμο. Άρα, μια συνταγή που συνδυάζει γεύση και ποιότητα σε ένα μόνο πιάτο, είναι ό,τι καλύτερο.

Υλικά
4 φιλέτα στήθος γαλοπούλας
12 φέτες μπέικον
8 φύλλα φασκόμηλου + 1 κλωνάρι
160 γρ. κίτρινο τυρί
1 σκελίδα σκόρδο
20 γρ. ελαιόλαδο
Αλάτι

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Εκτέλεση
Παίρνουμε πρώτα τα φιλέτα γαλοπούλας και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο. Από πάνω βάζουμε δύο φέτες τυρί (περίπου 20 γρ. ανά φέτα), δύο φύλλα φασκόμηλου και διπλώνουμε τις πιο μακριές άκρες προς τα μέσα κατά 1 εκ. για να μείνει η γέμιση σφραγισμένη. Τυλίγουμε τη γεμιστή φέτα ξεκινώντας από την πιο κοντή πλευρά για να αποκτήσουμε ένα ρολό. Τυλίγουμε κάθε ρολό με 3 φέτες μπέικον.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι μαζί με το κλωνάρι φασκόμηλου και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Ύστερα βάζουμε τα ρολά γαλοπούλας και τα μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, γυρίζοντάς τα συχνά για να εξασφαλίσουμε ομοιόμορφο ψήσιμο. Μόλις ροδίσουν τα βάζουμε στον φούρνο και τελειώνουμε το μαγείρεμα στους 180 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά. Μόλις περάσει ο απαραίτητος χρόνος, τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και τα σερβίρουμε ζεστά. Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.