
Τα γεμιστά κρεμμύδια είναι από τα πιο αγαπημένα μας φαγητά. Τα γεμίζουμε με τυριά και αυγό, τα αφήνουμε να ψηθούν σε καυτό φούρνο μέχρι να μελώσουν και το αποτέλεσμα είναι συναρπαστικό. Και όσο ετοιμάζαμε τη συνταγή η κουζίνα γεμίζει με μοναδικά αρώματα και όταν –επιτέλους– τα δοκιμάσουμε, καταλαβαίνουμε πόσο νόστιμα είναι.
Υλικά
2 κρεμμύδια
150 γρ. μπαγιάτικο ψωμί
100 γρ. φρέσκο γάλα
100 γρ. ρικότα
100 γρ. τυρί Σαν Μιχάλη
70 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
1 αυγό
Μισή σκελίδα σκόρδο
Μαϊντανός
Δενδρολίβανο
Μοσχοκάρυδο
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και αφαιρούμε την πρώτη θήκη. Τα κόβουμε οριζόντια και τα βράζουμε για 7-8 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Μουλιάζουμε το ψωμί στο γάλα μέχρι να μαλακώσει, το στύβουμε και το αφήνουμε στην άκρη. Στη συνέχεια κρατάμε από το κρεμμύδι μόνο 2-3 εξωτερικές θήκες τις οποίες θα χρησιμοποιήσουμε ως δοχεία. Ψιλοκόβουμε το ψωμί και τα μυρωδικά και τα ανακατεύουμε μαζί με το τυρί σε κύβους, την παρμεζάνα, τη ρικότα και το αυγό. Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τα κρεμμύδια. Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180°C για 10-12 λεπτά στον φούρνο. Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.