
Για όσους απλά λατρεύουν το τυρί έχουμε τη πιο εύκολη και κλασσική ελληνική συνταγή. Και δεν είναι άλλη από το σαγανάκι, το οποίο φτιάχνεται με λίγα υλικά και είναι έτοιμο σε λιγότερο από 10 λεπτά. Συνήθως το σαγανάκι φτιάχνεται με κεφαλοτύρι, αλλά μπορείτε επίσης να το αντικαταστήσαμε με φέτα και είναι απλά υπέροχο.
Υλικά
2 μπλοκ φέτα
1 αυγό
Αλεύρι
Τριμμένη φτυγανιά
Σουσάμι
Σπορέλαιο για τηγάνισμα

Εκτέλεση
Στεγνώνουμε καλά τη φέτα σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει η περίσσεια υγρασίας και στη συνέχεια περνάμε κάθε μπλοκ στο αλεύρι. Βουτάμε την αλευρωμένη φέτα στο χτυπημένο αυγό και στη συνέχεια την περνάμε από ένα με τριμμένη φρυγανιά και σουσάμι και την σκεπάζουμε εντελώς. Τέλος τηγανίζουμε τη φέτα σε καυτό σπορέλαιο μέχρι να ροδίσει, γυρίζοντάς την απαλά και από τις δύο πλευρές. Περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά θα πρέπει να είναι αρκετά. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει η περίσσεια λαδιού. Κόβουμε το σαγανάκι στη μέση ή σε μικρότερα κομμάτια και το σερβίρουμε ζεστό.
Συμβουλή
Για μια πιο ελαφριά παραλλαγή, μπορούμε να ψήσουμε το σαγανάκι στον φούρνο. Σε αυτήν την περίπτωση, αντί να πανάρετε το μπλοκ φέτας, τυλίξτε το σε φύλλο σφολιάτας και ψήστε το στον φούρνο για 20 λεπτά στους 200°C. Επίσης αν θέλουμε να διαφοροποιήσουμε το πανάρισμα, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το σουσάμι με ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, όπως φιστίκια Αιγίνης ή ψιλοκομμένα αμύγδαλα. Τέλος το σαγανάκι πρέπει να καταναλωθεί αμέσως, γιατί χάνει την τραγανότητά του καθώς κρυώνει. Αν το αποθηκεύσουμε και το ξαναζεστάνουμε αργότερα, το πανάρισμα θα χάσει την υφή του και το τυρί θα γίνει ελαστικό.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.