COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Κρύα ζυμαρικά με ρεβίθια: Μια ελαφριά και θρεπτική συνταγή για το καλοκαίρι


JTeam

25 Μαΐου 2025

Κρύα ζυμαρικά με ρεβίθια: Μια ελαφριά και θρεπτική συνταγή για το καλοκαίρι
Freepik
Ελαφριά, χορταστικά και γεμάτα χρώμα — ιδανικά για τις ζεστές μέρες του χρόνου. Αυτά τα κρύα ζυμαρικά με ρεβίθια είναι μια νόστιμη και γρήγορη λύση για ένα υγιεινό πρώτο πιάτο.

Τα ρεβίθια προέρχονται από τη Μέση Ανατολή και έχουν κατακτήσει ολόκληρη τη Μεσόγειο, αποτελώντας βασικό συστατικό της Μεσογειακής διατροφής. Ο συνδυασμός τους με δημητριακά (όπως τα ζυμαρικά ή το ρύζι) προσφέρει πλήρεις πρωτεΐνες, με όλα τα απαραίτητα αμινοξέα. Παράλληλα, έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και είναι χορταστικά — ιδανικά για διατροφή με χαμηλά σάκχαρα ή για τον έλεγχο του σακχάρου. Αν λοιπόν θέλετε και εσείς να ετοιμάσετε ελαφριά και πεντανόσιτμα ζυμαρικά με ρεβίθια, συνεχίστε την ανάγνωση.

Υλικά
320 γρ. ζυμαρικά
200 γρ. ρεβίθια μαγειρεμένα (ή από κονσέρβα, καλά ξεπλυμένα και στραγγισμένα)
10 ντοματίνια
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
½ κόκκινο κρεμμύδι
Χυμός από ½ λεμόνι
1 χούφτα φρέσκια ρόκα
Φρέσκος μαϊντανός ή κόλιανδρος
Ελαιόλαδο
Αλάτι κατά βούληση

Jenny.Gr
Freepik

Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Πλένουμε και κόβουμε τις πιπεριές σε κυβάκια, τα ντοματίνια στη μέση και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες. Αν το κρεμμύδι είναι πολύ έντονο, μπορείτε να το αφήσετε σε κρύο νερό για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τα ρεβίθια, τα λαχανικά και τη ρόκα στα ζυμαρικά. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο, λεμόνι, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κόλιανδρο για έξτρα άρωμα. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το φαγητό στο ψυγείο να μαριναριστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά. Έτοιμη η πιο νόστιμη και εύκολη κρύα μακαρονάδα με ρεβίθια. Τέλεια για μεσημεριανό στο σπίτι ή για υγιεινό γεύμα στο γραφείο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.