
Το σημερινό κους κους είναι ιδανικό για την παραλία, αλλά και για ένα δροσερό μεσημεριανό, ως εναλλακτική στις κλασικές μακαρονοσαλάτες. Απλό και πολύ γρήγορο στην προετοιμασία, μπορείτε να το φτιάξετε και από την προηγούμενη μέρα.
Υλικά
200 γρ. κους κους
4 μέτρια κολοκυθάκια
1 μικρό κρεμμύδι
150 γρ. φέτα
4 κουταλάκια του γλυκού πέστο
Ελαιόλαδο (όσο χρειαστεί)
Αλάτι και πιπέρι (κατά βούληση)
Φρέσκος βασιλικός

Εκτέλεση
Μαγειρεύουμε το κους κους σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε κυβάκια ίδιου μεγέθους. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες. Όταν ροδίσει, προσθέτουμε τα κολοκυθάκια. Σοτάρουμε για 10–15 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Τα κολοκυθάκια πρέπει να μαγειρευτούν αλλά να παραμείνουν σχετικά τραγανά.
Στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον φρέσκο βασιλικό. Κόβουμε τη φέτα σε πολύ μικρά κομμάτια, σχεδόν σαν να τη θρυμματίζουμε. Ανακατεύουμε τα κολοκυθάκια και τη φέτα με το κους κους. Προσθέτουμε το πέστο, λίγα φυλλαράκια βασιλικού σπασμένα με το χέρι και ανακατεύουμε καλά για να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Το κους κους είναι έτοιμο και μπορεί να καταναλωθεί ζεστό ή κρύο. Ιδανικό για τάπερ και πικ νικ. Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.