Δοκίμασε αυτή τη βινεγκρέτ με σκόρδο και η σαλάτα δεν θα είναι ποτέ ξανά βαρετή
JTeam
27 Ιουνίου 2025

Αυτή η σκορδάτη βινεγκρέτ με μουστάρδα είναι ιδανική για να την έχετε πάντα στο «οπλοστάσιό» σας, καθώς ταιριάζει σχεδόν με τα πάντα. Η συνταγή βγάζει αρκετή ποσότητα, ώστε να την ετοιμάσετε μία φορά και να την έχετε έτοιμη για αρκετές μέρες. Το σκόρδο είναι πεντανόστιμο αλλά έντονο σε αυτή τη συνταγή, γι αυτό και χρησιμοποιήστε λιγότερες σκελίδες αν θέλετε πιο ήπια γεύση.
Υλικά
½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
¼ φλιτζανιού χυμός λεμονιού
¼ φλιτζανιού ξίδι από κόκκινο κρασί
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon
4 μικρές σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
⅛ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, κατά βούληση

Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα βάζο με καπάκι που κλείνει καλά: ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο, ¼ φλιτζανιού χυμό λεμονιού, ¼ φλιτζανιού ξίδι, 2 κουταλιές μουστάρδα, το ψιλοκομμένο σκόρδο, ⅛ κουταλάκι αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Κλείνουμε το καπάκι και ανακινούμε καλά. Στη συνέχεια χτυπάμε όλα τα υλικά με ένα μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και όταν είναι έτοιμη η βινεγκρέτ τη βάζουμε στο ψυγείο. Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.